6 Şubat 2015 Cuma

italyan usulü sandviç



Malzemeler (6 Kişilik):
1 adet büyük boy patlıcan
Bir miktar zeytinyağı, tuz ve karabiber
2 adet baget ekmek
4 adet domates
1 yemek kaşığı fesleğen yaprağı
8 adet zeytin
50 gr. ince kesilmiş salam ya da jambon
150 gr. mozzarella peyniri
175 gr.  tavuk eti
2 adet salatalık
Sos İçin:
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Bir miktar tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Fırını 220 dereceye getirin. Sos için gerekli olan malzemeleri karıştırın. 1 cm.’lik parçalara doğranmış patlıcanları zeytinyağında bir süre bekletin. Üzerlerine tuz ve karabiber döküp fırına verin. 10-15 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Ekmeklerin içini çıkartın ve sosu sandviçlerin içine sürün. Patlıcanları ve geri kalan malzemeyi de eşit olarak bölüp sandviç ekmeklerinin içinde yerleştirdikten sonra geri kalan sosu da üzerlerine dökün. Her bir sandviçi alüminyum folyoyla sarın ve 12 ila 24 saat arasında buzdolabında muhafaza edin. Buzdolabından çıktıktan sonra İtalyan usulü sandviçleriniz hazır!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder