Malzemeler (6 Kişilik):
1 adet büyük boy patlıcan
Bir miktar zeytinyağı, tuz ve
karabiber
2 adet baget ekmek
4 adet domates
1 yemek kaşığı fesleğen yaprağı
8 adet zeytin
50 gr. ince kesilmiş salam ya da
jambon
150 gr. mozzarella peyniri
175 gr. tavuk eti
2 adet salatalık
Sos İçin:
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Bir miktar tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Fırını 220 dereceye getirin. Sos
için gerekli olan malzemeleri karıştırın. 1 cm.’lik parçalara doğranmış
patlıcanları zeytinyağında bir süre bekletin. Üzerlerine tuz ve karabiber döküp
fırına verin. 10-15 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya
bırakın. Ekmeklerin içini çıkartın ve sosu sandviçlerin içine sürün.
Patlıcanları ve geri kalan malzemeyi de eşit olarak bölüp sandviç ekmeklerinin
içinde yerleştirdikten sonra geri kalan sosu da üzerlerine dökün. Her bir
sandviçi alüminyum folyoyla sarın ve 12 ila 24 saat arasında buzdolabında
muhafaza edin. Buzdolabından çıktıktan sonra İtalyan usulü sandviçleriniz
hazır!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder