21 Şubat 2015 Cumartesi

bağışıklık sisteminizi güçlendirin



Beslenme:  Soğuk kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmenin en önemli yolu vitamin alımını yoğunlaştırmaktır. Özellikle C vitamini, zayıf bünyeleri güçlendirir ve stresle gelen bitkinlik hissini azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca C vitamini sayesinde, savunma mekanizmaları harekete geçer ve bakterilerin ölmesini sağlar. Her gün bir tane portakal, bir bardak portakal suyu ya da salatanın içine doğranan dolma biber, vücudun ihtiyacı olan C vitaminin karşılayacaktır. Yetişkinlerin günde yaklaşık 75 gram C vitamini almaları gerekiyor. Sigara kullanan kişilerde ise bu oran 115 miligram. Bağışıklık sistemini güçlendiren diğer vitaminler arasında, B6 vitamini (Ekmek, muz, havuç, patates), B12 vitamini (Süt, et, yumurta, lahana), A ve E vitaminleri (Ispanak, tahıl ürünleri) yer alıyor.
Çinko Çok Önemli: Çinko hayati önem taşıyan 200 hormonu ve enzimi son derece hızlı bir şekilde harekete geçirmeye yardımcı olur. Çinko; et, yumurta, tavuk, süt, tahıl ve deniz ürünleri, baklagiller gibi besin maddelerinde bulunur.
Her Havada Dışarı Çıkın: Hücrelerin aynı zamanda soğuk havayla ve nemle karşılaşmaları gerekir. Bunun dışında hareket de önemli bir unsurdur. Soğuk kış aylarında yapılan yürüyüşlerin, savunma mekanizmalarını harekete geçirdiğini ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini bilmekte fayda var.
Bitkisel Çaylar: Bitki çayları organizmayı güçlendirir ve metabolizmayı hızlandırır. Bu nedenle papatya, nane ve ıhlamur çayları hem organizmayı rahatlatır, hem de gribe karşı çok olumlu sonuçlar verir. Hazırlanan bu çaylara limon sıkıldığında, vitamin takviyesi de alınmış olur. Ayrıca bu çayların buharları oda havası için de çok yararlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder