11 Şubat 2015 Çarşamba

hayata renk kat



Renklerin insan üzerindeki etkileri nedeniyle gerek giysi seçiminde gerekse yaşadığımız mekânları boyarken renk seçimine dikkat etmek gerekir. Kırmızı gibi sıcak bir renk nabzınızı yükseltebilirken, soğuk renklerden biri olan mavi size sakinlik verebilir. Beyaz renge boyanmış bir oda diğer renklere boyandığından daha geniş görünebilir. Yatak odasının da baştan sona siyah ve kırmızı renklerle dekore edilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunuluyor. Çünkü bu renkler bir süre sonra ruh dengenizi bozuyor ve depresif bir ruh hali sahip olmanıza neden oluyor.
Sizin renginiz hangisi?
Siyah: Gücü, tutkuyu temsil eder, konsantrasyon ve özgüveni artırır.
Beyaz: Saflığı, temizliği ve istikrarı ifade eder. Güven hissi verir.
Mavi: Sonsuzluğu ve özgürlüğü ifade eder, sakinleştiricidir.
Yeşil: Doğanın ve huzurun rengidir, kişiyi dinlendirir.
Kırmızı: Canlılık ve dinamizmin rengidir. Ataklık, azim ve kararlılığı ifade eder.
Sarı: En parlak ve dikkat çekici renktir. Neşe, zeka, incelik ve pratikliği ifade eder.
Mor:  Asalet, lüks ve itibarın rengidir.
Pembe: Neşe, güven ve rahatlığı ifade eder.
Turuncu: Dışa dönük olmayı ve güveni temsil eder, yorgunluğu giderir.
Lacivert: Sonsuzluk, otorite ve verimliliği ifade eder.
Kahverengi: Toprağın ve doğallığın rengidir.
Her ortamda farklı bir renk…
Doğru bir stil oluşturabilmenin en önemli kurallarından biri de doğru renk seçimleri yapabilmekten geçiyor. Moda dünyasının özgürleşmesi yeni trendlerin doğmasıyla birlikte artık renkler de çok daha özgür olsa da stilinizin büyük bölümün oluşturan renkleri seçerken gireceğiniz ortamı da göz önünde bulundurmalısınız.
Unutmayın ki kıyafetlerinizde tercih edeceğiniz doğru renk kombinasyonları, çevrenizdekilerin sizin hakkınızdaki düşüncelerini etkiliyor.
Eğer yeni bir iş için görüşmeye gidiyorsanız, ilk randevunuza çıkıyorsanız veya sevgilinizin ailesi ile tanışmaya gidiyorsanız duruma göre doğru kıyafetleri seçebilmeniz için renklerin gizli güçlerinden yararlanabilirsiniz.
Mesela siyah sofistike, göz alıcı ve şık olduğunuzu vurgularken bir yandan da sizi ulaşılmaz göstererek hakkınızda önyargı da yaratır. Bu yeni insanlarla tanışacağınız ve tebrikleri kabul edeceğiniz ilk iş gününüzde doğru bir seçim olmaz.
Kamu, finans, siyaset, hukuk gibi resmi sektörlerde çalışıyorsanız güven veren, ciddi görünen lacivert, gri, bordo, haki, bej gibi renkleri tercih etmelisiniz. Beyaz da istikrarı, devamlılığı ve temizliği simgeleyen bir renk olarak kurumsal hayatta sıkça kullanılmalı. Toprak tonu olan kahverengi ise kurumsal hayatın en sevmediği renktir çünkü rahat bir renk olarak kabul edilen kahverengi karşısındakinin kendini resmiyetten uzak daha rahat hissetmesini sağlar. O yüzden doğa gezisine çıkmıyorsanız kahverengiyi unutun.
Pembe, sıcak ve şefkatli olduğunuzu gösterirken bir yandan da duygusal olarak ilgiye muhtaç olduğunuz izlemini verir. O nedenle pembe giymek ilk randevu için doğru bir seçim olmayacaktır.
Bir partiye gidecekseniz ve dikkat çekmek istiyorsanız kırmızı tonlarından faydalanabilirsiniz. Renkleri sadece kıyafetlerde değil, aksesuarlarda da kullanarak istediğiniz etkiyi yaratabilirsiniz. Siyah bir elbiseyi kırmızı ayakkabılar, ruj ve ojelerle tamamlamak da iddialı olduğunuzu gösterecektir.
Arkadaş buluşmalarında sarı, turuncu gibi sıcak ve enerjik renklerden oluşan kombinler yapabilirsiniz, sevgilinizin ailesiyle tanışırken saks mavisi gibi canlı ve güven verici renkleri tercih etmeniz yerinde olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder