26 Şubat 2015 Perşembe

tarçınlı meyve salatası



Malzemeler:
250 gram taze badem
4 portakal
500 gram karpuz
400 gram kayısı
100 gram şeker
½ kahve kaşığı toz tarçın

Hazırlanışı:
Bademlerin kabuklarını ve portakalları soyun. Karpuzun çekirdeklerini çıkartın. Kayısıları yıkanı ve çekirdeklerini çıkartın. Bademleri ince ince doğrayın. Portakalların zarlarını mümkün olduğunca temizleyin. Karpuzu küçük dilimlere ayırın. Kayısıları 6 parçaya bölün. Bir tencerenin içine şeker 30 cl su ve tarçın koyarak tatlının şurubunu hazırlayın. Bir salata kabında bütün malzemeleri yavaş ve dikkatli bir şekilde karıştırın. Servis yapana kadar dolapta muhafaza edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder