7 Şubat 2016 Pazar

bütün aşklar tatlı başlar


Kimyasal maddeler gerçekte amfitaminlerle ilgilidir ve en güçlüsü “phenylethylamin”dir (PEA). Bir de “sarılma” kimyasalı, oxytocin, vardır ki bilim insanları aşık olduğumuz zamanlardaki sarılma dürtüsünün arkasında bunun olduğuna inanıyor.
Aşk ateşi söndükten sonra, savruk erkeğe aşık olan temiz kadın, erkeğe kızmaya başlar diyor.
Aşk Cesareti kitabının yazarı Malcolm Stern.  İyi İlişkiler Rehberi kitabının yazarı Dr. Maryon Tysoe.
AŞKIN 6 AŞAMASI
Eros: Yeni bir ilişkide üç aya kadar hissedeceğiniz bir safha. Esas olarak, onun sizi gerçekten çılgınca sevdiği zamanlar. Coşkulusunuz ve doğru dürüst düşünemiyorsunuz. O şimdiye kadar karşılaştığınız en harika adam. Kilo kaybedersiniz ve cildiniz ışıldar. Eğer tartışırsanız birbirinizi kaybetmekten korktuğunuz içindir. İlişkinizde üç aydan altı aya kadar aşağıdaki iki durumdan birini hissedersiniz.
Ludos: Tedirgin olduğunuz, flört ediyorken ve birbirinizin çevresinde dönüyor ki dönem.
Mania: Ayrı olmaya tahammülünüzün olmadığı ya da kolaylıkla kıskançlığa ve sahiplenmeye yöneldiğiniz zamanlar. Onu daha fazla tanır, daha fazla hoşlanırsınız. Konuştuğunuz şeyler konusunda hala çok dikkatlisinizdir, bunun sonucu olarak o da sizin görüşlerinize hayrandır.
Storge: Altı ayla on iki ay arasında hissettiğiniz safha. Ona karşı sürekli heyecan duymazsınız. Daima kafanızda değildir artık ama birlikte olduğunuzda mutlu hissetmeye devam edersiniz.
Pragma: On iki aydan on sekiz aya kadar olan dönem. Onun alışkanlıkları sizi gerçekten kızdırır. Mükemmellikten çok uzaktır, çok sayıda hatasını görürsünüz, onun kişiliğinin bir kısmını değiştirmiş veya saklamış olduğunu düşünürsünüz. Onunla her zaman mutlu değilsinizdir ve bazen o çevrenizde değilken tek başınıza çok eğlenirsiniz. Ansızın diğer çekici erkekleri fark etmeye başlarsınız.
Apage: Mükemmel aşk! Ne yazık ki diyor Prof. Duck hiç kimse bu safhaya gelemedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder