5 Şubat 2016 Cuma

dardanel tonlu kanepeler


2 kutu dardanel ton
100 gr salatalık turşusu
2 adet soğan
200 gr mayonez
½ adet göbek salata
6 adet küçük sandviç ekmeği
6 ufak domates
Fesleğen
Tuz
Karabiber
Dardanel ton ve turşuları süzün
Soğanları soyun ve küp şeklinde doğrayın. Dardanel ton’u soğan ve mayonezi mikserde püre haline getirin.
Salatalık turşusunu minik küplere doğrayın, püreye katın.
Tuz, karabiber ile tatlandırın.
Göbek salatayı ayıklayın, yapraklarını ayırın.
Ekmekleri ikiye kesin. Her yarıya birer yemek kaşığı ton’lu karışımdan sürüp üzerine salata yaprağı koyun. Kalan ton’lu karışımı salata yapraklarının üzerlerine bölüştürün.
Domateslerir yıkayın, ikiye kesip sap kısımlarını çıkarın ve dilimleyin.
Dilimleri ekmeklerin üzerine koyun. Fesleğen yaprakları ile süsleyip iri çekilmiş karabiber serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder