3 Ekim 2016 Pazartesi

genç parfümler


O bir âşık ve çok iştah açıcı kokuyor
Son Çıkanlardan:
Lancome’un Oui’si. Günahın meyvesi olarak kabul edilen elma, artım ve ananasın saf suyu. Ayrıca misk ve beyaz zambak notaları... Bu kokuyu kullandığınızda ağzınızdan başka bir kelime çıkmayacak. Evet, evet, evet!
Escada’dan Loving Bouquet. Mandalina, misket üzümü, kayısı, süsen çiçeği, menekşe ve yosun: Eski bir parfüm, tatlı ve pudra kokulu. Yonca veya kuru ot yığınının içine balıklama düşmek isteyenlere.
Ricci’den Les Belles. Oburluk günahının üçe bölünmüş versiyonu: Badem ağacı aşkı, toz şekerle tatlandırılmış bademli bisküviyle, baharat çılgınlığı, karamelli vanilya ve tarçınla, asitli meyveler özgürlüğü ise, taze ot salatası (nane, fesleğen latin çiçeği) ve yaz domatesiyle tanımlanıyor.
Bu Yılın Yenileri:
Thierry Mugler’den Angel Innocent. Görünüşte melekleri andıran, ancak gerçekte başta çıkmış bir koku... Pasta, şekerleme, taze meyve ve ceket cebinde ezilip kalmış bisküvi kokusu... Şüphesiz alınması gereken bir parfüm.
Klasiklerin Arasından:
Dior’dan Diorissimo. İnci çiçeğinin kokusu, Serge Lutense’in Shiseido için yaptığı Un Lys dışında, doğa tarafından ile bu kadar vurgulanmamıştı. İnci çiçeğinin sihirli gücü, parfümün spreyinin ucunda. Yves  Saint Laurent’dan Paris. Hepimiz bütün gül demetlerini bize sunacak bir yakışıklının kapımızı çalmasını hayal etmişizdir. İşte 4 düzine gül, aralarında doğal bir hava katmak için yaban gülleri de bulunuyor. İşte Paris...
Cacharel’den Anais Anais. Bembeyaz çiçeklerden oluşan bir buket. İnci çiçeği, zambak sümbülteper ve sümbülün mükemmel uyumu. Cennetten gelen notalar... Kokladığınızda içinizin heyecandan ürpereceğinden emin olabilirsiniz.

O, tarçın kokan erkeklere bayılıyor
Son Çıkanlardan:
Chanel’den Allure Homme. Duygusal, odunumsu (sedir ağacı), taze (yeşillik), baharatlı (biberiye): Çok şık bir koku! Sürprizlerle dolu, değişmeyi seven ve çağa ayak uyduran erkeğin kokusu. 
Gucci’den Envy For Men. Yakıcı bir şey. Tütsü kokusu, hayranlık uyandırmak, biberiye, susuzluğu körüklemek için.
Bu Yılın Yenileri:
Guerlain’den Çoriolan. Artık markalar arasında yaşla ilgili bir ayırım yapılmıyor. Herkes her parfümü kullanma özgürlüğüne kavuşuyor. Bu markalardan biri de Guerlain. Koku, yumuşak reçine özü abssent ve kafur notalarıyla zenginleştirilmiş.
Kenzo’dan Jungle Pour Homme. Baş döndürücü ve baştan çıkarıcı. Kutsal bir koku. Paraguay çayı, Hindistan cevizi, aselbent, mavi sedir ağacı ve peygamber ağacı parfümün en çapıcı notalarından.
Klasikler Arasından:
Caron’dan Pour Un Homme. Bu parfümün yeni değil (1934 yılında yaratılmış), ancak 39 yılı aşkın bir zamandır erkekler tarafından beğenilen bir parfüm. Taze vanilya, lavanta ve misk taneleriyle bestelenmiş.
Jean-Paul Gaultier’den Male. Lavanta, amber, vanilya, tarçın, bakla ve kimyon notalarıyla bestelenmiş bir kokudan vazgeçmek mümkün değil. Hayatınızdaki kadını etkilemek için tüm vücudunuza çekinmeden sıkabilirsiniz. 
Guerlain’den Habit Rouge. Herhalde en iyi kokular o eski parfüm şişelerinde gizli. İşte oryantal rüzgârlar estiren bir koku daha. Bergamut, biberiye ve karanfilin inanılmaz bütünlüğü.

O, Meyve Bahçesi Gibi Kokan Kadınları Seviyor.
Bu Yılın En Yenileri:
Cacharel’den Noa. Cacharel’in bu yeni kadın kahramanı çok genç. Bir melek kadar temiz ve sakin... O bir aşk damlası. Kokusu: Beyaz miskler, çocuk teni gibi hafif ve yumuşak süt kokusu, cömertçe açmış şakayık, gizemli kişniş,  sıcak kahve ve finali yapan tütsü.
Clinique’ten Happy. Mandalina çiçeği, pembe orkide ve Hawai evlilik çiçeği belli başlı notaları.
Klasiklerin Arasından:
Molinard’dan Habanita. İlk vanilyalı koku. Vanilyanın şeftali, ylang-ylang ve siğilotuyla evliliği. Kalıcılığı sağalayan dip notlarıyla mükemmelliği yakalamış.
Christian Dior’dan Eau Sauvage. Bergamut çiçeğinin ışıltılı ve kalıcı,  yasemin ve meşe ağacı yosununun egzotik notaları insanı büyüleyip ötelere götürüyor.

Kadın, erkeğini, malt viski, deri ve tütün kokusu içinde düşlüyor.
Son Çıkanlardan:
Estee Lauder’dan Pleasures for Men. Yeni greyfurt ve şeftali notalarının, sulu yeşil notalar ve kurnaz meyvemsi tazelik ile karışımı. Panoramik etki yaratan temiz hava ve güneş ile harmanlanmış mavi gökyüzünün canlandırıcı bileşimi. Modern, doğal, erkeksi özelliğiyle insanı esir ediyor.
Bu Yılın En Yenileri:
Hermés’ten Rocabar. Tam bir coşku seli.  Ormanın derinliklerindeki bir kulübede yanan sedir ağaçları. Deri ve reçine kokusunun büyüleyici notaları. Serge Lutense’ten Rahat Loukoum. Bu parfüm sanki her şeye burnumuzu sokabilme hakkı veriyormuş gibi. Gözetlemek, kulak misafiri olmak, dedikodulara katılmak... Badem, Türk gülü, yonca balı parfümünün notalarından.
Cerutti’den Image.  Mektuplarda rastladığımız aşkı anlatabilecek kadar edebi bir parfüm.

O, Hediyelere Boğuluyor ve Abartılı Kokuları Seviyor.
Son Çıkanlardan:
Yves Saint Laurent’dan Vice Versa.  Sabahları asitli keskin bir koku (domates,  kiraz ve yeşillikler), akşamları tatlı (portakal ve mandalina) öğleden sonraları ise yumuşak (dağ böğürtleni). Gerçekten de etkileyici bir parfüm. Günün her zamanına ayrı uyum sağlayabilir.
Bu Yılın En Yenileri:
Dior’dan Hypnotique Poison. Acı bademin o çarpıcı notası, yasemin ve yumuşatılmış vanilya notası...
Issey Miyake’den Feu d’Issey. Yumuşak süt ve keskin gül kokusu.  İnsanın sıcaklığını yansıtan optimist bir parfüm. Biraz avangard.
Klasikler Arasından:
Paloma Picasso’dan Mon Parfüm. Gerçek bir chypre notası, kırmızı ve siyahın zıtlığı ve bolluğun ifadesi. Sümbülteper, ylang-ylang, gül, yasemin ve sardunya notaları. Ancak minimalistlere göre değil.
Chanel’den Cuir de Russie. Deri notasını tanıtan tek parfüm olma özelliğine sahip belki de. Biraz kışkırtıcı ancak son derece ihtişamlı. Belki de Chanel’in en mükemmel parfümü.

O, Gizli Anlaşmalara ve Erkeksi Kokulara Bayılıyor
Son Çıkanlardan:
Calvin Klein’dan Contradiction for Men. Şık bir New York’lu, ayrıcalıklı, özel, mükemmel bir şişe. İçindeki notalar arasında aromatik bir uyum gözlemleniyor (turunçgiller, lavanta ve adaçayı). Baharatlı notalar ise hindistancevizi, karabiber, kişniş ve kakuleden oluşuyor. Son notaları sandalağacı ve patchouli) ise kokuya mistik bir hava kazandırıyor.
Bu Yılın En Yenileri:
Giorgio Armani’den Emporio Lui. Yeşil odunumsu notalar (sedir, sandalağacı, adaçayı ve peygamberağacı). Oldukça duygusal bir parfüm.
Givenchy’den л. İlgi çeken sanıldığı gibi ismi değil kokusu. İşte içeriğindeki notalar: Baş döndürücü Latinçiçeği erkeğin egemenliğini ispatlıyor. Fesleğen ve tarhunotu ise güneşin etrafında dönen yıldızlar gibi gezegenin bütünlüğünü ifade ediyor.
Klasikler Arasından:
Christian Dior’dan Fahrenheit.  Moda dünyası parfümlerinin ilki. Menekşe, papatya, sedir ağacı ve patchouli parfümün kendi yenilemesini yani bir anlamda hiç eskimemesini sağlıyor.
Calvin Klein’dan Obsession for Men. Bizi biraz çıldırtan bir hikâye. Birkaç damla bergamut, karanfil, tarçın, patchouli ve vanilya. İşte bütün mesele burada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder