6 Ekim 2016 Perşembe

TAGLIATELLE CON PROSCIUTTO E RUCOLA (Rokalı, Parma Jambonlu Tagliatelle)


Malzemeler:
100 gr. küp kesilmiş parma jambonu,
2 adet roka,
1 soyulmuş domates,
100 gr parmesan,
80 gr. zeytinyağı,
80 gr. tereyağı.
Hazırlanışı:
Daha önceki tarife bakarak hamuru hazırlayın. Merdane ile açarak 30 cm uzunluğunda, 1 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Kaynayan tuzlu suyun içinde 5 dakika haşlayın. Zeytinyağını tavaya koyun ve sarımsakları ekleyin. Parma jambonu tavada 2-3 dakika çevirin. Tavaya ince ince doğradığınız rokayı ilave edin ve tagliatelleyi de tavaya koyarak iyice karıştırın. Küp küp kesilmiş domates, parmesan rendesi ve tereyağıyla iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder