Malzemeler:
- Taze misket limonu
- ¼ yemek kaşığı tuz
- ¼ yemek kaşığı beyaz biber
- 1 adet büyük ya da 2 adet küçük avokado
- 2 yemek kaşığı küp küp kesilmiş kırmızı soğan
- 2 yemek kaşığı taze, çekirdekleri alınmış ve küp küp doğranmış jalapeño biberi
- 2 yemek kaşığı iyice doğranmış kişniş
- 1/3 fincan küp küp doğranmış taze domates
- Domates dilimleri
Yapılışı:
1. Kişnişleri, kırmızı soğanları, domatesleri ve
jalapeño biberlerini, iyice doğrayın ve bir kaseye koyun.
2. Misket limonunun suyunu,
tuzu, beyaz biberi de kaseye katın ve iyice karıştırın.
3. Avokadoyu ikiye bölün ve içindeki çekirdeğini
çıkartın. Kabuğunu soyun ve iki çatal ile ezin ama fazla püre haline
getirmekten kaçının.
4. Guacamole sosunuzun içinde hala küçük parçalar
halinde avokadolar olmalı.
5. Avokadonun içine hazırladığınız garnitürleri ekleyin
ve iyice karıştırın.
6. Guacamolenize domatesleri ekleyin ve dikkatli bir
şekilde iyice karıştırın.
7. Guacamolenizi soğuk servis kabına alın ve domates
dilimleriyle süsleyin.
8. Sonra da sade cipsle ya da hazırladığınız Meksika yemeği
ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder