Malzemeler
(4-6 kişilik):
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 400 gr. haşlanmış taze patates (dilimlenmiş)
- 6 adet taze soğan (dilimlenmiş)
- 100 gr. su teresi (iyice doğranmış)
- 100 gr. küp küp doğranmış keçi peyniri
- 6 adet orta boy yumurta
- 4 yemek kaşığı süt
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- Süslemek için yeşil yapraklar
Hazırlanışı:
1. Yağı yapışmaz bir tavada ısıtın ve patatesleri
içine atıp orta ateşte 8 dakika (patatesler altın rengine gelene kadar)
pişirin.
2. Taze soğan ve su teresini,
patateslere ekleyin ve 2 dakika soteleyin.
3. Sonra tavayı ateşten alın ve keçi
peynirini ekleyin.
4. Yumurtaları süt ile çırpın ve bolca baharatlandırın.
5. Yumurtaları, hazırladığınız su tereli karşımın
üzerine dökün ve orta ateşte 5 dakika kadar pişirin.
6. Üzerinin de pişmesi için üstünü kapatın ve 5 dakika
daha pişirin.
7. Daha sonra pişen malzemenizi 5 dakika soğumaya bırakın ve bir servis
tabağına alarak ister sıcak, ister soğuk servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder