Malzemeler
- 16 tuzlanmış halik filetosu,
 - hazırlayacağınız patates kızartması
 - 2 olgun mango,
 - 4 yemek kaşığı limon suyu,
 - 4yemek kaşığı dövülmüş şamfıstığı,
 - 350 g krema,
 - tuz,
 - karabiber,
 - 1-2 tatlı kasığı köri
 
Tarif
- Balık filetolarını su ile yıkayın, çok tuzlu ise bir süre soğuk suya bastırın.
 - Patatesleri hazırlayın.
 - Mangoların kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın.
 - Mangoları ve limon suyunu mikserde halledin.
 - Kremaya fıstığı karıştırın, tuz, karabiber ve köri ile tadlandırın.
 - Filetoları mutfak havlusu ile kurulayın.
 - Kremayı üzerine dökün, mango parçaları ile garnitür yapın.
 
Patates ile sofraya getirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder