Tatlı ekşi
sos
Özet:
6-8 Kişilik
Tüm tarif: 356 Kalori
Tüm tarif: 5.5 Bodypuan (BP)
Malzemeler:
| 
   
2 yemek
  kaşığı esmer şeker  
 | 
  
   
2.0 BP 
 | 
 
| 
   
1 yemek
  kaşığı mısır unu 
 | 
  
   
1.5 BP 
 | 
 
| 
   
250ml
  ananas suyu  
 | 
  
   
1.5 BP 
 | 
 
| 
   
2 yemek
  kaşığı ketçap  
 | 
  
   
0.5 BP 
 | 
 
| 
   
2 yemek
  kaşığı tatlı şarap  
 | 
  
   
0.0 BP 
 | 
 
| 
   
3 yemek
  kaşığı sirke   
 | 
  
   
0.0 BP 
 | 
 
| 
   
1 küçük
  kırmızı kapya biber, küçük kesilmiş  
 | 
  
   
0.0 BP 
 | 
 
Yapılışı:
1. Şarabı, ananas suyunu, sirkeyi, soya sosunu, şekeri
ve ketçabı karıştırın.
2. Düşük ısılı ateşte, bu karışımı bolca karıştırarak
şeker eriyene kadar pişirin.
3. Karışım kaynayınca kapya biberini de katın.
4. Mısır ununu 1 yemek kaşığı suyla karıştırın ve
tencereye katıp, karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
5. Karışım pişince, ateşin altını kısın ve 2 dakika
daha pişirin. 
6. Elde ettiğiniz sos soğuduktan sonra balık veya kuzu
etiyle servis edin.
Fırında
pişmiş kırmızı soğanlı sos
Özet:
6-8 Kişilik
Tüm tarif: 1279 Kalori
Tüm tarif: 3.0 Bodypuan (BP)
Malzemeler:
| 
   
1 yemek
  kaşığı zeytinyağı   
 | 
  
   
2.5 BP 
 | 
 
| 
   
1 tatlı
  kaşığı kahverengi şeker   
 | 
  
   
0.5 BP 
 | 
 
| 
   
500gr
  kırmızı soğan, ince dilimlenmiş  
 | 
  
   
0.0 BP 
 | 
 
| 
   
1kg
  arpacık soğanı   
 | 
  
   
0.0 BP 
 | 
 
| 
   
3 büyük
  diş sarımsak     
 | 
  
   
0.0 BP 
 | 
 
| 
   
1.5kg orta
  boy domates    
 | 
  
   
0.0 BP 
 | 
 
| 
   
440gr
  doğranmış domates konservesi    
 | 
  
   
0.0 BP 
 | 
 
| 
   
7gr taze
  kekik, doğranmış   
 | 
  
   
0.0 BP 
 | 
 
| 
   
1 tatlı kaşığı tuz 
 | 
  
   
0.0 BP 
 | 
 
Yapılışı:
1. Fırını 200 derecede ısıtın.
2. Kırmızı soğanları, arpacık soğanlarını, sarımsağı
ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırarak fırın tepsisine koyun.
3. Domatesleri ortadan bölerek fırın tepsisine ekleyin
ve soğanların üzerine yayın.
4. Tuzu ve kekiği de serperek 1 saat pişirin.
5. Sebzeleri 1 saat pişirdikten sonra, konserve
domatesi yemeğin üzerine yayın ve şekeri serpin.
6. 20 dakika daha pişirin.
7. Bu sosu, patates püresi veya mangalda pişmiş
etlerle servis yapın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder