26 Aralık 2015 Cumartesi

şehirler & stiller


Berlin
Akşam Brandenburg Kapısı’na gidin. Almanya’da yılbaşı kutlamalarının adresi buram buram tarih kokan Brandenburg kapısı. 18. Yüzyılın sonunda yapılan ve II.Dünya Savaşı’nın ardından restore edilen kapı, aynı zamanda iki Almanya’nın birleşmesinin simgesi haline gelmiş. Bu alan senenin son gecesinde dünyaca ünlü yıldızlara, havai fişek gösterilerine ve sabahın ilk ışıklarına kadar süren çılgın bir Açıkhava partisine ev sahipliği yapıyor.
Simit görümünde ve çubuk kraker tadında Alman lezzeti brezel, en hızlı ve keyifli atıştırmalığınız olacak.
Paris
Paris’te yeni yıl kutlamaları 21.00’den itibaren Champs Elysees bulvarında yoğunlaşıyor. Size te Etoile Meydanı’na yakın bir yerde şampanyanızı yudumlarden yeni yıla merhaba diyebilirsiniz. Işık gösterilerine teslim olmuş Paris’i seyredebileceğiniz en iyi yer olan Sacre Coeur’e gidebilirsiniz. Katedralin yakınında bulunan ve kafamızda Amelie filmiyle özdeşleşmiş Montmatre bölgesi de yılbaşı kutlamaları için en özel noktalardan biri.
Tarçın, kakule, yenibahar, vanilya aromaları ile limon ve portakal gibi meyveler eklenerek yapılan sıcak şarap Fransa’nın adeta resmi Noel iksiri.
Moskova
Kızıl Meydan yılbaşı kutlamarının en önemli adresi. Hava ne kadar soğuk olursa olsun, Kızıl Meydan hep çok kalabalık ve renkli. Kutlamalar konfetiler, ateşler ve havai fişikler eşliğinde sabaha kadar sürüyor.
Rusların yeni yıl masasının ayrılmaz mezeleri Olivye salatası ve haşlanmış yumurta ile pancarla kaplı tuzlanmış balıktır. Ayrıca, yeni yıl masasında mutlaka mandalina ve soğutulmuş şampanya da bulunur.
Amsterdam
Amsterdam’da görmenizi ilk tavsiye ettiğimiz yer özellikle yeni yıl kutlaması yapacaksanız tabii ki Dam Meydanı. Şehrin en ünlü meydanında yılbaşı kutlamsaı sabaha kadar sürüyor. Sadece Dam Meydanı değil, Amsterdam’ın diğer meydanlarında kutlamalar coşkulu bir şekilde devam ediyor.
Hollanda, Belçika, Fransa gibi ülkelerin gözdesi Speculaas tarçınlı esmer bir bisküvi ve özellikle yeni yıla yaklaştığımız şu günlerde sokaklarda kurulan Noel pazarlarının gözdesi… Siz de mutlaka bir fincan kahve eşliğinde tadına bakın.
LAS VEGAS
Varoluş amacı çılgın eğlence olan, ışıkları uzaydan bile görünen bir şehirde yeni yılı karşılamaktan doğal ne olabilir ki? O zaman bavula en iddialı, seksi kıyafetler atılır, kırmızıya ayrıcalık tanınır ve en ışıltılı gülüşle Vegas’a doğru yola çıkılır…
Londra
Thames Nehri’ndeki havai fişek gösterileri kaçırılmaması gereken bir yılbaşı organizasyonu. Dünyanın en yüksek dönme dolaplarından London Eye’dan yapılan gösteriler yüzbinlerce insan tarafından izleniyor. Havai fişek gösterileri Victoria Westminster ve Southbank’ı içeren alanda nehrin iki kıyısından izlenebiliyor. Görüntü nehre yaklaştıkça güzelleşiyor. Bunun için erkenden gidip güvenlik şeridinden geçmelisiniz. Yanınıza şampanya almayı da ihmal etmeyin.
Kalabalığın içine girmeden havai fişekleri izlemek isterseniz nehirdeki restoran gemilere rezervasyon yaptırmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder