11 Aralık 2015 Cuma

yılbaşı menüsü - Buche de Noel


Malzeme
Kek:
6 yumurta (sarısı ve bayız ayrı)
150 gram şeker
50 gram kakao
Vanilya özütü veya vanilin
Süslemek için biraz pudra şekeri
Krema:
175 gram doğranmış bitter çikolata
250 gram pudra şekeri
225 gram tereyağ
Vanilya özütü veya vanilin

Hazırlanışı
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kek için ayrılmış şekerin yarısını yumurtanın beyazıyla yarısını da sarısıyla çırpın, kakao ve vanilyayı ekleyin. Yağlı kağıda orta incelikte bir tabaka olarak sürün ve 20 dakika fırında pişirin. Krema malzemelerini benmari usulü eritin. Fırından çıkardığınız ince sünger formundaki keke kremayı sürün ve pastayı kütük şeklini verecek şekilde sarın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder