20 Aralık 2015 Pazar

yılbaşı menüsü - zencefilli kurabiye


Malzemeler:
240 gr. Un
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı kabartma tozu
90 gr. Toz şeker
120 gr tereyağ
120 gr şurup
Şurubu 1 su bardağı su ve ½ su bardağı şekerle hazırlayabilirsiniz.
Yapılışı: Kuru malzemeleri kaşıkla iyice karıştırın. Tereyağını dilimler halinde kesin, avuçlarınızın arasında ufalayarak kuru malzemenin içine ekleyin. Şurubu biraz ısıtıp unlu karışıma dökün. Sertçe bir hamur elde edene kadar iyice karıştırın. Eğer karışım çok sulu olursa biraz un ekleyin. Küçük toplar oluşturacak şekilde yuvarlayın. Yağlı kâğıt üzerine belli aralıklarda yerleştirin ve üzerlerine çatal batırıp çıkartın. Toz şeker serpiştirdikten sonra önceden 180 derece ısıttığınız fırında 10 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder