Malzemeler:
240 gr. Un
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı kabartma tozu
90 gr. Toz şeker
120 gr tereyağ
120 gr şurup
Şurubu 1 su bardağı su ve ½ su
bardağı şekerle hazırlayabilirsiniz.
Yapılışı: Kuru malzemeleri kaşıkla iyice
karıştırın. Tereyağını dilimler halinde kesin, avuçlarınızın arasında
ufalayarak kuru malzemenin içine ekleyin. Şurubu biraz ısıtıp unlu karışıma
dökün. Sertçe bir hamur elde edene kadar iyice karıştırın. Eğer karışım çok sulu
olursa biraz un ekleyin. Küçük toplar oluşturacak şekilde yuvarlayın. Yağlı
kâğıt üzerine belli aralıklarda yerleştirin ve üzerlerine çatal batırıp
çıkartın. Toz şeker serpiştirdikten sonra önceden 180 derece ısıttığınız
fırında 10 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder