22 Aralık 2015 Salı

yılbaşı menüsü - yerfıstığı ve buzlu çikolatalı tart


Tart Hamuru İçin:
250 gr. un
85 gr. pudra şekeri
125 gr. tereyağ
1 adet yumurta
Yerfıstığı Kreması İçin:
250 gr. süt
70 gr. şeker
35 gr. un
3 yumurta sarısı
1 paket vanilya
150 gr. fıstık ezmesi
Çikolata Sosu İçin:
250 gr. süt
75 gr. şeker
125 gr. sıvı krema
250 gr. bitter çikolata
30 gr. tereyağ
2 adet muz
Tart Hamurunun Hazırlanışı:
Tereyağ ile pudra şekerini birbirine yedirdikten sonra, yumurta ve un da ilave edilip bir hamur elde edilir. Hazırlanan bu hamur tart kalıbına döşenerek, 200 derece sıcaklıktaki fırında 15-20 dakika pembeleşinceye kadar pişirilir.
Yer Fıstığı Sosu:
Önce, süt bir kapta kaynatılır. Ayrı bir yerde yumurta sarısı, şeker ve un çırpılır. Kaynamış süt bunun üzerine ilave edilerek tekrar kaynatılır. Bu karışım ocaktan alındıktan sonra vanilya ilave edilir. Krema soğuduktan sonra fıstık ezmesi ilave edilir.
Çikolata Sosu:
Süt, şeker, sıvı krema ocakta kaynatılır. Kaynadıktan sonra üzerine çikolata ve tereyağ ilave edilerek karıştırılır. Böylece sos hazır hale gelir.
Tartın Hazırlanışı:
Pişen tartın üzerine yerfıstığı ezmeli krema konur. Muzlar dilimlenerek üzerine dizilir. En son çikolata sos dökülüp servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder