Tart Hamuru İçin:
250 gr. un
85 gr.
pudra şekeri
125 gr.
tereyağ
1 adet
yumurta
Yerfıstığı Kreması İçin:
250 gr.
süt
70 gr.
şeker
35 gr. un
3 yumurta
sarısı
1 paket
vanilya
150 gr.
fıstık ezmesi
Çikolata Sosu İçin:
250 gr.
süt
75 gr.
şeker
125 gr.
sıvı krema
250 gr.
bitter çikolata
30 gr.
tereyağ
2 adet muz
Tart Hamurunun Hazırlanışı:
Tereyağ
ile pudra şekerini birbirine yedirdikten sonra, yumurta ve un da ilave edilip
bir hamur elde edilir. Hazırlanan bu hamur tart kalıbına döşenerek, 200 derece
sıcaklıktaki fırında 15-20 dakika pembeleşinceye kadar pişirilir.
Yer
Fıstığı Sosu:
Önce, süt
bir kapta kaynatılır. Ayrı bir yerde yumurta sarısı, şeker ve un çırpılır.
Kaynamış süt bunun üzerine ilave edilerek tekrar kaynatılır. Bu karışım ocaktan
alındıktan sonra vanilya ilave edilir. Krema soğuduktan sonra fıstık ezmesi
ilave edilir.
Çikolata Sosu:
Süt,
şeker, sıvı krema ocakta kaynatılır. Kaynadıktan sonra üzerine çikolata ve
tereyağ ilave edilerek karıştırılır. Böylece sos hazır hale gelir.
Tartın Hazırlanışı:
Pişen
tartın üzerine yerfıstığı ezmeli krema konur. Muzlar dilimlenerek üzerine
dizilir. En son çikolata sos dökülüp servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder