15 Aralık 2015 Salı

yılbaşı menüsü - kestaneli iç pilav


Malzeme
2 su bardağı pirinç,
1 su bardağı haşlanmış kestane,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık ve kuş üzümü,
1 bardak tavuk suyu,
1 yemek kaşığı sıvı yağ,
2 bardak su,
Tuz ve kimyon
Hazırlanışı
Pirinçleri yıkayın ve suyunu süzün. Tencereye sıvıyağı ve tereyağını koyun. Üzerine dolmalık fıstıkları ilave edin ve kavurmaya başlayın. Daha sonra üzerine yıkanıp suyu süzülen pirinci ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kavrulmuş olan pirincin üzerine 1 çorba kaşığı kuş üzümünü ve minik küp kesilmiş olan kestaneyi ekleyin. Pilavın üzerine 1 su bardağı tavuk suyunu ilave edin. Tavuk suyunun üzerine sıcak su ve baharatları da ekleyip ilave edip pilavı pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder