Malzeme
2
su bardağı pirinç,
1
su bardağı haşlanmış kestane,
1
yemek kaşığı tereyağı,
1
yemek kaşığı dolmalık fıstık ve kuş üzümü,
1
bardak tavuk suyu,
1
yemek kaşığı sıvı yağ,
2
bardak su,
Tuz
ve kimyon
Hazırlanışı
Pirinçleri
yıkayın ve suyunu süzün. Tencereye sıvıyağı ve tereyağını koyun. Üzerine
dolmalık fıstıkları ilave edin ve kavurmaya başlayın. Daha sonra üzerine
yıkanıp suyu süzülen pirinci ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kavrulmuş olan
pirincin üzerine 1 çorba kaşığı kuş üzümünü ve minik küp kesilmiş olan
kestaneyi ekleyin. Pilavın üzerine 1 su bardağı tavuk suyunu ilave edin. Tavuk
suyunun üzerine sıcak su ve baharatları da ekleyip ilave edip pilavı pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder