25 Aralık 2015 Cuma

yeni yıl menüsü - Yılbaşı Çorbası


Malzemeler
  • 1 Kereviz
  • 1 Havuç
  • 150 Gr Ispanak
  • 1 Fincan et suyu
  • 1 Yemek kaşığı un
  • 1 Yemek kaşığı yoğurt
  • 1 Yumurta
  • 1 Limon suyu
  • 1 Kaşık yağa
  • 50 Gr Kaşar rendesi
  • tuz, karabiber
  • Tost ekmeği (Yıldız – ay şeklinde kesilmiş)

Hazırlanışı
  • Ekmekleri çam ağacı, kalp, yıldız, v.s şeklinde kesin.
  • Üzerine yağ sürüp, onun üzerine de haşlanıp püre haline getirilmiş ıspanağı sürün.
  • Üzerine rende kaşarı serpip, 220 derece ısıtılmış fırına sürün ve iyice kızarana kadar bekleyin.
  • Diğer tarafta bir tencereye 3 su bardağı suyu koyup kaynatın.
  • İçine 1 kaşık yağ, rendelenmiş kerevizi ve rendelenmiş havucu koyun.
  • İyice kaynayınca et suyunu ilave edin.
  • Diğer tarafta 1 yumurtayı iyice çırpın.
  • 1 kaşık un ilave edip çırpmaya devam edin.
  • 1 kaşık yoğurt, 1/2 limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Sonra bu karışımı, kaynamakta olan çorbaya ilave edin.
  • Kaynayıp iyice koyulaşınca, üzerine ekmekleri (yüzer gibi) koyup, servis edin.
  • Afiyetle….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder