Malzemeler
- 1 Kereviz
 - 1 Havuç
 - 150 Gr Ispanak
 - 1 Fincan et suyu
 - 1 Yemek kaşığı un
 - 1 Yemek kaşığı yoğurt
 - 1 Yumurta
 - 1 Limon suyu
 - 1 Kaşık yağa
 - 50 Gr Kaşar rendesi
 - tuz, karabiber
 - Tost ekmeği (Yıldız – ay şeklinde kesilmiş)
 
Hazırlanışı
- Ekmekleri çam ağacı, kalp, yıldız, v.s şeklinde kesin.
 - Üzerine yağ sürüp, onun üzerine de haşlanıp püre haline getirilmiş ıspanağı sürün.
 - Üzerine rende kaşarı serpip, 220 derece ısıtılmış fırına sürün ve iyice kızarana kadar bekleyin.
 - Diğer tarafta bir tencereye 3 su bardağı suyu koyup kaynatın.
 - İçine 1 kaşık yağ, rendelenmiş kerevizi ve rendelenmiş havucu koyun.
 - İyice kaynayınca et suyunu ilave edin.
 - Diğer tarafta 1 yumurtayı iyice çırpın.
 - 1 kaşık un ilave edip çırpmaya devam edin.
 - 1 kaşık yoğurt, 1/2 limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip çırpmaya devam edin.
 - Sonra bu karışımı, kaynamakta olan çorbaya ilave edin.
 - Kaynayıp iyice koyulaşınca, üzerine ekmekleri (yüzer gibi) koyup, servis edin.
 - Afiyetle….
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder