24 Mart 2017 Cuma

pH Dengeleyici Detoks Tarifleri


İnsan yaşamının her anında dengenin önemi çok ama çok büyüktür. Mesela bir öğrenci sürekli ders çalışır ise başarılı olabilir ancak spora ve sosyal ilişkilere yeteri kadar vakit ayırmaz ise tam bir başarı yakalayamaz ya da mutlu olamaz. Ya da sadece tüm vaktiniz işine ayıran bir insan da kendine ya da sevdiklerine vakit ayıramadığında sadece hiçbir şey yapmamak için para kazanmış olur ki bu da ona başarı getirse bile mutluluk getirmez. Zaten dengesiz bir hayatın neticesinde oluşan başarı da asla kalıcı olmaz ve kimseyi tatmin etmez. Yani insan yaşamında dengenin sağlanması her şeyin çok daha sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için çok ama çok önemlidir.
Aynı şekilde beslenme konusunda da denge çok değerlidir. Dengesiz beslenildiğinde ya da vücuttaki pH dengesi göz önünde bulundurulmadan bir şeyler yiyip içildiğinde metabolizmada bazı sıkıntılar oluşur ve sağlıksız bir hal alınır. Zaten insan vücudunda bazı maddeler fazla bazıları ise az olduğunda pek çok sağlık sorunun oluşması da kolay bir hale gelir.
O yüzden insan vücudundaki asit ve baz dengesinin yani pH dengesinin önemi çok fazladır. Özellikle asit ağırlıklı beslenmek yani vücutta asit oranının fazla olması bir hayli tehlikelidir. Ki günümüzde insanların beslenme alışkanlıkları da asit yönünden çok fazla yoğun olmaktadır. Bu metabolizmanın doğru bir şekilde çalışmasını da etkiler. Ancak sağlıklı bir vücut ve doğru bir metabolizma faaliyeti için kanın ideal pH değeri 7,35 olmalıdır. Eğer bu oran 7’nin altında ise asidik olduğu anlaşılır. Aynı şekilde bu oranın üstündeyse de alkali olarak nitelendirilir. Elbette kanın genelde hep bir miktar alkali olması gerekir. Bu nedenle herkesin tükettiği besinlerde ve içtiği içeceklerde pH dengesini sağlayacak bir takım detokslara özen göstermesi gerekir. Bunun için insanların uygulayabileceği ve uzmanların da özellikle tavsiye ettiği bir hayli fazla tarif bulunur.
pH Dengeleyici Detoks Tarifleri
pH dengelemek için tüketilebilecek pek çok farklı detoks bulunuyor. Bunlar arasında hem malzeme olarak en kolay bulabileceklerinizi hem de lezzet olarak en çok seveceklerinizi seçerek kolay ve hızlı bir şekilde evinizde siz de hazırlayabilirsiniz.
Su ve Taze Naneli pH Dengeleyici Detoks
Malzemeler:
  • 2 litre su
  • 10 ya da 15 yaprak taze nane
Hazırlanışı:
1- Büyük bir şişenin içine ne çok sıcak ne de çok soğuk olan iki litre içme suyunu doldurun.
2- Suyun içine tercihinize göre on ya da on beş adet taze nane ekleyin ve bu şekilde içmeye hazır bir hale getirin suyunuzu.
3- Ancak bu iki litre suyu bir defada değil, gün içine yayarak ve küçük küçük yudumlarda içmek gerekir.
Su ve Karbonatlı pH Dengeleyici Detoks
Malzemeler:
  • 2 gram karbonat
  • 1 bardak su (yaklaşık 200 ml)
  • Limon suyu
Hazırlanışı:
1- Bir bardak ılık suyun içine karbonatı ekleyin ve karıştırın.
2- Sonrasında içine istediğiniz kadar limon suyu ilave edin ve içmeye hazır hale getirin.
3- Ancak bu detoksu her gün düzenli olarak değil de haftada birkaç gün (3 günü aşmamalı) uygulamanız gerekiyor.
Su ve Ballı pH Dengeleyici Detoks
Malzemeler:
  • 1 yemek kaşığı kadar organik ve doğal bal (yaklaşık 25 gram kadar)
  • 1 su bardağı kadar ılık su
Hazırlanışı:
1- Çok sıcak ve çok soğuk olmayan bir bardak suyun içine balı atın.
2- Ardından sürekli karıştırarak balı suyun içinde iyice eritin.
3- Sonrasında gün içinde yavaş yavaş bu ballı suyu için.
pH Dengelenmesi Neye İyi Gelir?
pH dengeleyici detoksların önemi bir hayli büyüktür. Çünkü sağlıklı bir insan vücudu için en önemli şeylerden bir tanesi insan vücudundaki kan dolaşımında iyi bir asit ve baz dengesi oluşturmaktadır. Ancak bu şekilde sağlıklı bir vücuda sahip olmak ve vücudun sağlığını korumak mümkün olur.
Eğer ki pH dengesinde yani asit ve baz dengesinde çok az da olsa bir kayma meydana gelir ise bu vücutta bir hayli büyük bir farklılığa yol açabilir. Örneğin eğer ki kan dolaşımındaki kandaki pH 7,35’in altına iner ise tüm pH dengesi asidik yöne kayar. Bu durumda da sinir sistemi normalden çok daha fazla hassaslaşır ve bazı bir takım hastalıklara yakalanma riski artar. Aynı zamanda pH dengesinin bozulması ile çok fazla ve kronik yorgunluk hissi meydana gelebilir. Bu nedenle sağlıklı beslenme ve pH dengesini sağlayacak detokslar insan vücudu için çok büyük bir önem teşkil eder.
Eğer günlük hayatınızda tükettiğiniz besinlerde ve su bazlı bazı bir takım detokslarda pH dengenizi normal seviyelere getirir iseniz gün içinde kendinizi çok daha zinde hissedebilirsiniz. Bu kişiye çok daha fazla enerji verir. Örneğin ağırlıklı olarak kış aylarında yakalanılan hastalıklara karşı da vücudun bağışıklık sistemi çok daha güçlü bir hale gelir. Çünkü bazen bu tip hastalıklara yakalanmak vücudun dengesinin bozulması ve güçsüz bir hale gelmesinden kaynaklı olmaktadır. Aynı şekilde çok stresli bir iş hayatı ve yaşamı olan kişilerin de çeşitli sinirsel hastalıklara yakalanma riskleri artar ve bu da günlük hayatlarını çok fazla olumsuz etkileyerek kişileri rahatsız eder. Ancak pH dengesinin sağlanması ile bu tip hastalıklara yakalanma riski de bir hayli azalır. Çünkü kişinin sinir sistemi de çok daha güçlü bir hale gelir. Yani bilinmelidir ki insanların yaşadığı rahatsızlıkların ve karşılaştığı hastalıkların bir çoğu aslında vücutlarındaki pH dengesinin bozulmasından kaynaklıdır. Bunun için de kesinlikle pH dengeleyici bazı birtakım detokslar uygulamak gerekir.
Aynı şekilde güneşe fazla maruz kalınan yaz aylarında da pH dengesi bir hayli bozulabilir. Bu yüzden yaz aylarında vücudun sağlıklı kalabilmesi için pH dengesinin önemi çok ama çok büyüktür. Bununla birlikte pH dengesini sağlayarak çeşitli organlarda ve özellikle eklemlerde meydana gelebilecek hastalıkların da önüne geçmek mümkün bir hale gelir. Hatta pH dengesinin bozulması hücrelerdeki oksijenin de azalacağı anlamına geldiği için pek çok kanser hastalığına yakalanma riski de artar. Bu yüzden pH dengesini sağlayarak kanser hastalığına yakalanma riskini ciddi oranda azaltmak mümkündür. Özellikle içinde bulunduğumuz zamanlarda beslenme alışkanlıkları ağırlıklı olarak asidik yönde. Bu da doğal olarak kanser riskinin artmasına neden oluyor. Sırf bu yüzden bile asit ve baz dengesini ayarlayıcı destekler almak ve detoks uygulamak gerekebiliyor. Benzer şekilde pH osteoporoz yani kemik erime ile de ilişkilidir. Bu yüzden kadınların özellikle belli bir yaştan sonra osteoporoza yakalanmamak için pH dengesine özen göstermelidir. Ayrıca bazı hastalıklar yaşandığında da vücuttaki asit ve baz dengesinde bir takım bozukluklar meydana gelebilir. Bu hastalıklardan bir tanesi de ishaldir. O yüzden ishal olunduğu zaman pH dengesi sağlayacak şekilde beslenmenin önemi bir hayli büyüktür.
Kişi vücudundaki pH dengesini sağladığında yüksek tansiyon probleminden kurtulabilir, kronik yorgunluğu azalabilir, kas hastalıkları ve eklem hastalıkları ile daha az karşılaşabilir ve pek çok alerjiden kurtulabilir.
pH Dengeleyici Detoksların Kullanımı
Aslında her pH dengeleyici detoks farklı şekilde kullanılabilir. Bazıları günlük tüketim için ideal olurken bazılarını yalnızca haftada birkaç gün uygulamak gerekir. Çünkü bilindiği üzere her şeyin fazlası insan sağlığı için rahatsızlık verici olabilir. Ancak eğer ki pH dengeleyici detoksunuz yalnızca suyun rahat içmenizi sağlayabilecek sağlıklı bir yan ürün içeriyor ise bunu her gün tüketmeniz gereken su miktarı olarak kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder