Salata için malzemeler
- 30 gr. bebek roka (rukola)
- 30 gr. yedikule marul
- 30 gr. yağlı marul (kop)
- 20 gr pikan cevizi
- 40 gr. rokfor peyniri
- 1 adet yeşil elma
- 1 adet limon
- Su
Yapılışı:
Pikan cevizlerini önceden ısıtılmış 170 °C fırında 10
dakika bekletin. Kavrulan pikan cevizlerini bıçakla iki parçaya bölün. Rokfor
peynirini ufak parçalar haline getirin. Elmaları dilimleyip kararmaması için
limonlu suda bekletin. Bebek roka, Yedikule marul ve yağlı marulu yıkayıp
yapraklarını kurutun. Ardından tüm yeşillikleri sosla birlikte kasenin
içerisinde karıştırın. Elma, peynir ve pikan cevizlerini de üzerine
serpiştirerek servis edin.
Akçaağaç vinegret için malzemeler:
- 10 ml. akçaağaç şurubu
- Deniz tuzu
- Zeytinyağı
- 3 gr. Dijon hardalı
Yapılışı:
Bütün malzemeleri bir kabın içerisine koyun ve el
blenderı yardımıyla karıştırın. Sonrasında süzgeçten geçirerek hazırladığınız
salata ile karıştırın. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder