18 Nisan 2018 Çarşamba

Ricotta Peynirli ve Ispanaklı Lazanya Topları

Malzemeler (4 kişilik):
Domates sosu için:
  • Sızma zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak, iyice doğranmış
  • 1 yemek kaşığı güneşte kurutulmuş domates püresi
  • 400 gr. konserve kiraz domates (ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı doğranmış frenk soğanı
  • Şeker
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Makarna hamuru için:
  • 200 gr. beyaz un
  • Bir çimdik tuz
  • 2 adet çırpılmış yumurta
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Dolgu için:
  • Sızma zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy pırasa, iyice doğranmış
  • 175gr. ricotta peyniri
  • 450gr. bebek ıspanak yaprakları
  • 1 çay kaşığı doğranmış adaçayı
  • 1 çay kaşığı doğranmış maydanoz
  • ½ çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Üstü için:
  • 75gr. ekmek kırıntısı
  • 50gr. taze rendelenmiş Parmesan veya kaşar peyniri
Hazırlanışı:
1. Zeytinyağını büyük bir tavada, kısık ateşte ısıtarak sosu yapmaya başlayın.
2. Sarımsağı ekleyin ve sarımsaklar yumuşayana kadar (2 dakika) pişirin.
3. Domates püresini de ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
4. Domatesleri suyuyla beraber ekleyin, frenk soğanını ve şekeri de ekledikten sonra tuz ve karabiberi de ekleyin.
5. Kaynama noktasına getirdiğiniz sosun altını kısın ve 30 dakika pişirin.
6. Sos koyulaşınca tadına bakın ve eklemeniz gereken bir şey varsa ekleyin.
7. Makarnayı yapmak için unu ve tuzu bir kaseye elekten geçirerek alın.
8. Çırpılmış yumurtayı ve yağı ekleyin ve hamur bir araya gelene kadar yoğurun.
9. Hamuru kaseden alın ve pürüzsüz bir hale gelene kadar yoğurun.
10. Şeffaf folyo ile sarın ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
11. İç malzemesini yapmak için biraz zeytinyağını kısık ateşte ısıtın.
12. Pırasayı ekleyin ve 7 dakika kadar soteleyin (pırasa yumuşayıp kahverengi olana kadar).
13. Pırasayı hafifçe soğumaya bırakın ve sonrasında ricottayı ekleyin.
14. Ispanağı, adaçayını, maydanozu, muskatı ve tuz ve karabiberi de katın.
15. Hafifçe unlanmış bir yüzeye hamuru alın ve 20cmx30cm olana kadar hamurunuzu açın.
16. Ricotta ve ıspanaklı dolguyu hamurun üzerine yayın ama köşeleri boş bırakın.
17. Sonra yuvarlayarak hamuru kapatın ve uçlarını biraz su kullanarak iyice kapatın.
18. Hazırlanan ruloyu şeffaf folyoya sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
19. Sonra folyoyu açın ve 2 cm. kalınlığında dilimler halinde rulonuzu kesin.
20. Fırını önceden 180 derecede ısıtın, bir borcam ya da graten kabını yağlayın.
21. Kabın dibine birkaç kaşık sos koyun ve sosun üzerine dilimleri düz şekilde yerleştirdikten sonra kalan sosu tekrar üzerine dökün.
22. En üste ekmek kırıntılarını ve parmesan peynirini koyup 20 dakika, peynir altın rengine gelene kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder