15 Nisan 2018 Pazar

enerji temizliği

Evrende her şey enerjidir. Bu yüzdendir ki bazı mekanlar ve eşyalar bizi son derece olumlu etkilerken ve enerjimizi yükseltirken bazıları olumsuz etkiler ve enerjimizi düşürürler. Yeni bir eve taşındınız diyelim, ancak hayatınızda her şey yolunda giderken birden aksilikler başladı, yaşam isteğinizde azalmalar oldu,  kendinizi daha gergin, stresli ve negatif hissediyorsunuz, her şey ters gidiyor gibi, geceleri uyuyamıyor ya da eşinizle veya çocuğunuzla sık sık tartışmalar yaşıyorsunuz. Epey zaman geçmesine rağmen evcil hayvanınız yeni mekanda eskisinden daha mutsuz, stresli, iştahsız ve neşesiz gözüküyor. Belki de evinizde değil de iş yerinizde çalıştığınız oda veya ortam size son derece boğucu, sıkıcı geliyor, sürekli hastalanıyor, üzerinizde bir ağırlık hissediyorsunuz. Hele bir de hastane, acil servis, huzur evi, ceza evi, gibi duygusal yoğunluğu yüksek yerlerde çalışıyorsanız bu yerler olumsuz enerjiyi üstünüze çekmekte birebir.
Ya da evinizi satmak ya da kiraya vermek istiyorsunuz ama bir türlü satamıyor ya da kiraya veremiyorsunuz. Belki de tüm bunları geçmişte deneyimlediniz ama bir türlü anlamlandıramadınız ya da farkında olmadınız. Peki haciz yolu ile ya da ikinci veya üçüncü elden alınmış ev ve eşyalarda geçmişte yaşanan sorunların, travmaların, kavgaların, bereketsizliğin, kayıplar ve hastalıkların izlerinin biriktiğini biliyor muydunuz? Bunların sizin hayatınızda enerji blokajları oluşturduğu için tıkanmalara ve negatifliklere neden olduğunu hiç hissettiniz mi? Peki ne yapılabilir böyle bir durumda?
Bunların dışında, enerji blokajlarını ve pozitif enerjinin bir türlü akmadığını hissettiğiniz yer zaten uzun zamandır yaşamakta olduğunuz yer de olabilir. Öyleyse ciddi bir temizlik zamanı gelmiştir. Vedalaşın tüm kullanmadığınız eski eşyalarınızla, kıyafetlerinizle. Bir gün lazım olur düşüncesi ile tuttuğunuz ne varsa gönül rızası ile dağıtın ihtiyacı olanlara. Sonra evin camlarını açarak sirkeli su ile yapılan derin bir temizlik, yaktığınız hoş kokulu bir tütsü, mum veya adaçayı (odalarda yaktığınız adaçayını saatin tersi yönünde gezdirebilirsiniz odanın içinde) kötü enerjiyi yok edecektir. Tabii pozitif enerji için niyet etmeyi sakın unutmayın. Sonrasında bir kasenin içine koyduğunuz deniz tuzunu odanın ortasında 24 saat bekletin ve atın. Zaten hafiflediğinizi hissedeceksiniz. Tabii bunların dışında mekanın içinde meditasyon yapmak veya size özel kişisel yöntemler uygulamak da olabilir negatif enerjiyi temizlemek için(değişik aromaterapiler, müzikler, ritüeller gibi.)
Evinizi dizayn etme biçiminiz, eşyalarınız ve evin içindeki yaşantınız da bir enerji yaratır. Örneğin evin herhangi bir köşesine koyduğunuz bir bitki evin veya odanın enerjisini değiştirebilir. Tablo seçimleriniz, tabloları nerelere yerleştirdiğiniz, fotoğraflar, kitaplık, gece lambaları, mumlar, eşyalar, kanepeler, koltuklar, renk seçimleri, fonda çaldığınız müzik tamamen pozitif veya negatif bir enerji yaratabileceğinden seçimleri ve yerleştirdiğiniz yerleri son derece önemlidir. Evinizdeki eşyaların da bir kısmını değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Evdeki dağınıklığı topladıktan sonra, tartışma sonrası, yeni bir eve taşındığınızda, ev arkadaşınız evden taşındığında, boşanma veya ayrılık sonrası, evde hasta olan biri iyileştiğinde, ölüm ile kayıp sonrası, bir antika veya ikinci el eşya aldığınızda, yeni başlangıçlarla birlikte yeni ve taze enerji istediğinizde enerji temizliği yapabilirsiniz.
Eğer satın alacağınız yeni bir arazi ise yer altı manyetik enerjisini tespit etmek gerekir; su damarları, maden damarları, faylar, kirli sular, eski yer altı şehri kalıntıları, mezarları gibi. Yeni bir ev alıyorsanız ve ilk oturan siz olacak olsanız bile o evin enerjisine, içinde nasıl hissettiğinize, evin sizinle olan enerjisine odaklanarak evi almadan önce içinde biraz zaman geçirmek gerekir. Hatta evin inşasında çalışanların enerjileri bile sirayet edebileceğinden enerji temizleme çalışması yapma ihtiyacı duyabilirsiniz.
Daha pek çok farklı örnekler de verebiliriz nedeninin üzerindeki negatif enerjilerden korunmak olduğunu bilmeden yaptığımız şeylere. Örneğin ölen yakınlarımızın eşyalarını genellikle dağıtırız, ya da alırız hatıra olarak saklamak için. Neden ölen kişinin eşyalarını elimizde tutmak iyi değildir? Neden taşınırken özel eşyalarımıza dokunulmasından rahatsız oluruz? Neden yatak odamız özeldir? Neden “evimiz mahremimizdir” deriz ve davet ettiğimiz kişiler konusunda seçici davranırız? Mekân ve eşyalar gibi insanların enerjileri de bize sirayet eder ve etkiler. Enerjisi yüksek, pozitif, kendini ve diğer tüm canlıları seven kişileri etrafımıza ve hayatımıza seçmeyi dileriz ki enerjimiz daima yüksek kalsın.
Sürekli başkalarındaki negatifliklere odaklanan, benmerkezci, huysuz, kibirli, çok bilmiş, aşırı kontrolcü, aynayı kendisine çevirmeyi reddeden, eleştiren, yargılayan, dedikodu yapma, öğüt ve nasihat verme merakı yüksek olan negatif enerjili kişiler bizi kendi fikirlerinde tutmaya çalışır ve bilinçli veya bilinçsiz olarak zehirlerler. Tüm bunların farkında olarak uzak kalmanız dileği ile…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder