1 Nisan 2018 Pazar

vücudu toksinlerden arındırmanın yolları


Yılın bu zamanlarında hepimiz sağlıklı yaşama geri dönmeye karar veriyoruz ve daha iyi beslenmek, spor yapmak ve kilo vermek için kendi kendimize söz veriyoruz. Peki, bu sürece başlamadan önce toksinlerden arınmaya ne dersiniz?
Vücudunuzu canlandırın
Vücudumuz, içindeki pislikleri atmakta son derece iyi olsa da yaşam çevremizden aldığımız toksinler, fazla alkol, kafein ve işlenmiş gıdalar yine de vücudumuzu yıpratırlar. Vücudunuz kendini temizlemek için fazla mesai yaparsa genellikle sonucunda kendimizi yorgun, beyni bulanmış ve mutsuz hissederiz. Hatta ciddi hastalıklara yakalanabiliriz.
Yağları atmak
Eğer kilo vermeye çalışıyorsanız, vücudunuzu temizlemeniz çok daha önemlidir. Vücudumuzdaki toksinlerin çoğunu yediğimiz yemeklerden ve soluduğumuz havadan alırız ve yağlarımızın içinde depolarız. Bu, vücudumuzun kendini koruma şeklidir ama bütün bunlar halsizlikten kansere pek çok şeye neden olabilirler. Kilo vermeye başladığınız zaman ise, bu yağları kırarsınız ve içindeki toksinleri açığa çıkartırsınız. Sonuç olarak iyi bir temizlik bu kiloları ve toksinleri daha hızlı atmanızı sağlar.
Kilo vermeye çalışmıyorsanız bile vücudunuzu toksinlerden arındırın. Bu, daha enerjik ve sağlıklı olmanızı sağlayacaktır.
Organik beslenin
Çabalarınızın daha çok işe yaraması için oganik ürün tüketmeniz de önemlidir.
Su teresi
Bu sebzeyi salatanıza koyabilir ve farkında olmadan rahatlıkla tüketebilirsiniz. Su teresi vücudunuz için çok faydalıdır çünkü kansere neden olan DNA zararlarını önlediği kanıtlanmıştır. Ayrıca antioksidan seviyenizi yükseltir ve bu da hastalıklarla ve kanserle mücadelede önemlidir.
Pancar turşusu
Bu parlak renkli sebze yüksek miktarda antioksidan içerir, iltihap sökücüdür ve detoks yapıcı özelliğe sahiptir. Ayrıca bazı organlardaki tümörlerin büyümesini yavaşlattığı da kanıtlanmıştır. Fakat bütün bu faydalar pancarı pişirdiğiniz an yok olurlar bu nedenle ya çok çok az pişirilmeli ya da çiğ şekilde tüketilmelidir.
Karahindiba çayı
Bu çay karaciğeri ve böbrekleri temizleyici özelliğe sahiptir ve vücudun su tutmasını önler. Ayrıca kolesterolü düşürür, diyabet hastalarının kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcıdır ve immün sistemi güçlendirir.
Elma
Pektin açısından zengin besinler radyoaktif artıkları vücudunuzdan atarlar. Elmanın kabuğu en çok pektin içeren kısmıdır. Diğer pektin açısından zengin besinler; armut ve turunçgillerdir.
Sarımsak
Nefesinizin kötü kokmasına neden olsa da sarımsak karaciğeriniz için oldukça faydalıdır. Ayrıca karaciğer enzimlerini canlandırarak toksinlerin atılmasına da yardımcı olur. Bütün bunların yanında sarımsak doğal bir antibiyotiktir ve bakterilerden kurtulmanızı sağlar.
Klorofil
Klorofil bitkileri yeşertmekten çok daha fazlasına yarar. Dolaşım sisteminizdeki toksinleri emer, ağır metalleri nötrilize eder ve safra üretimini arttırır. Safra da toksin atımını sağlamasıyla bilinir.
Limon
Hepimiz limonun C vitamini açısından zengin olduğunu, immün sistemini kuvvetlendirdiğini ve kışları soğuk algınlığı ile savaştığını biliriz. Ama C vitamini aynı zamanda toksik maddeleri sentezlemeyi sağlar ve böylece bu maddeler su ile emilebilir ve idrar yolu ile atılabilirler. Diğer turunçgiller de vücudu temizlemek adına son derece başarılıdırlar. Bizce sabah uyanınca limonlu su içmeyi ve greyfurt ile kahvaltı etmeyi bir düşünün!
Su
Ne tarz bir iç temizliği yapıyor olursanız olun mutlaka bol miktarda su için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder