10 Nisan 2018 Salı

7 ayuverdik tedavi yöntemi


Anemi
Eğer anemikseniz, kendinizi yorgun, halsiz hisseder, baş ağrısı, saç kaybı yaşarsınız. Aneminin nedeni genellikle demir eksikliği ya da aşırı kan kaybıdır. Anemi için, susam ve balı kullanabilirsiniz. 1 çay kaşığı susamı 2 saat boyunca suyun içinde bekletin. Sonra suyunu süzün ve susamları ezerek macun kıvamına getirin. İçine 1 yemek kaşığı bal ekleyin ve iyice karıştırın. Bunu günde iki kere, semptomlarınız ortadan kalkana kadar tüketin. Bu macunu her gün taze olarak hazırlamanız daha iyi olacaktır.
İncelen saçlar
3 yemek kaşığı zeytinyağını hafifçe ısıtın. 1 yemek kaşığı tarçın tozunu ve 2 yemek kaşığı balı içine ekleyin. Karışımı iyice karıştırın ve kafa derinize masaj yaparak uygulayın. 20 dakika boyunca bekleyin ve sonra saçınızı yıkayın. Bunu haftada bir defa saçınıza uygulayın.
Uykusuzluk  (Insomnia)
Bir bardak sütü ısıtın ve içine bir çimdik tarçın tozu ve 4-5 adet hurma atın. Yatmadan önce için.
Akne izleri
1 yemek kaşığı balı, 1 yemek kaşığı limon suyunu, 1 yemek kaşığı badem yağını ve 2 yemek kaşığı sütü karıştırın. Akne izlerinin olduğu yerlere bu karışımı uygulayın. İsterseniz bu karışıma ezilmiş muz da ekleyebilirsiniz.
Kırışıklıklar
Yarım avokadoyu ezin, 2 yemek kaşığı taze krema ile karıştırın ve içine 2 çay kaşığı keten tohumu yağı ve 1 yemek kaşığı bal ekleyin. İyice karıştırın ve cildinize uygulayın. 1 saat beklettikten sonra durulayın. Bu karışım cildinizi de nemlendirecektir.
Çatlaklar
Pek çok kadının derdi olan çatlaklar için bu yöntemi mutlaka deneyin; yarım çay kaşığı lavanta, alman papatyası ve 2 çay kaşığı tatlı badem yağlarını karıştırın ve cildinize masaj yaparak uygulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder