19 Mayıs 2013 Pazar

bitkilerle gelen güzellik



Aloe Vera: Afrika ya da Güney Amerika’da yetişen bir kurak iklim bitkisi. Yapraklarından elde edilen jel enzim, mineraller ve vitamin içeriyor. Ciltteki nemin tutulmasını sağlıyor ve güneş yanığı gibi sorunları hafifletiyor. Your Body’nin güzellik ürünlerinde bulunuyor ve cilde sağlıklı bir görünüm kazandırıyor.
Ebegümeci: Çiçeklerinden ve yapraklarından elde edilen uçucu yağılar ciltteki kırmızılıkları ve tahrişi önlüyor.
Buğday tohumu: Yağ asitleri ve E vitamini açısından oldukça zengin. Hücrelerin yenilenmesini sağlıyor ve cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırıyor. Biotherm’e ait Hydra-Detox ve Sothys’in Active Phyto Contour’u epiderm tabakasındaki toksinleri nötralize ediyor.
Jojoba Yağı: Her mevsim yeşil yapraklı Jojoba çalılarından elde edilen ekstre. Bileşiminde vitamin ve yağ asitleri bulunuyor. Cildin pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlıyor.
Karoten: Havuçtan elde edilen yağlı bir ekstre. Özellikle Provitamin A açısından oldukça zengin. Cildi koruyucu etkisinden dolayı cilt maskelerinin bileşiminde kullanılıyor. Estee Lauder serisine ait Day Wear bileşimindeki Beta Karoten sayesinde cildin korunma sistemini güçlendiriyor.
Avocado Yağı: Güney Amerika’da yetişen meyvenin yağı özellikle yağ asitleri ve vitamin açısından oldukça zengin. Ciltteki yağlanmayı önlüyor ve pürüzsüz bir görünüm kazandırıyor.
Bisabolol: Papatya özünden elde ediliyor. Tahriş olmuş cildi yatıştırıcı, rahatlatıcı ve yenileyici etkisi bulunuyor.
Gül: Tonik ve nemlendirici etkisinin yanı sıra kan dolaşımını düzenleyici etkisi bulunuyor.
Babassu yağı: Güney Amerika’da yetişen Babassu palmiyelerinin meyvelerinden elde ediliyor. Cildin kurumasını önlüyor ve pürüzsüz olmasını sağlıyor.
Fındık yağı: Doymamış yağ asitleri ve E vitamini açısından zengin. Cilde parlaklık ve yumuşaklık kazandırıyor.
Ginko: Çinlilerin ünlü ginko ağacının yapraklarından elde ediliyor. Bioflavonid ve ginkgolid’den oluşuyor. Kan dolaşımını hızlandırıcı ve yatıştırıcı etkilerinin yanı sıra cildi serbest radikallere karşı koruyor.
Salatalık: Taze özlü meyve asitleri, vitamin ve enzimlerden oluşuyor. Nemlendirici ve tazeleyici etkisi cilde duru bir görünüm kazandırıyor.
Kakao yağı: Cilde duru ve rahatlatıcı bir görünüm sağlıyor.
Lavanta: Çiçeklerinin uçlarından elde edilen yağ dezenfektan ve rahatlatıcı etkilere sahip.
Melis: Yapraklarından elde edilen ekstreden uçucu bir yağ elde ediliyor. Anti-bakteriyel, yatıştırıcı ve rahatlatıcı özellikleri bulunuyor.
Orkide yağı: Etli yapraklardan elde ediliyor. Bileşiminde polisakarin ve proteinler bulunuyor. Ciltteki nemi tutma özelliği var.
Soya yağı: Hücre yapısını andıran lesitin maddesi cilde parlaklık ve nem kazandırıyor.
Sarmaşık: Rahatlatıcı ve kan dolaşımını düzenleyici etkisi bulunuyor.
Badem yağı:  Bildiğimiz tatlı bademin olgun tanelerinden elde ediliyor. Ciltte meydana gelen çeşitli pürüzleri gideriyor, cilde yumuşak, düzgün ve son derece pürüzsüz bir gürünüm kazandırıyor.
Sheabutter: Batı Afrika’da yetişen Karite ağacının çekirdeklerinden elde edilen bir yağ. Cildin nemlenmesini sağlıyor ve yağlanmayı önleyici etkisi bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder