8 Mayıs 2013 Çarşamba

daha fazla mutluluk...



Daha fazla mutluluk, hayatın sırrın keşfetmek gibi... Yaşanan kötü olaylara kendinizi kaptırmadan her kötülüğün içinde bir iyilik olduğunu düşünerek yaşamak, hayatın tadına varmak... Mutluluk harekettir, değişikliktir, kendini yenilemektir. Mutlu olmak için sebeplerinizi artık kendiniz yaratın.
1 - Sizi Yenileyecek Uğraşlar Bulun: Boş durmak insanı depresif yapar. Yemek pişirmek,  resim yapmak, yabancı dilini geliştirmek, müzikle ilgilenmek ve daha yüzlerce seçenek. Sizi yenileyecek hobiler geliştirin.
2 - Denemeyin, Yapın: Bir işi yapmak istiyorsanız deneyeceğim diye düşünmeyin. Karamsar insanlar bir işe başlarken "Deneyeceğim" derken, iyimser olanlar onların aksine; "Başaracağım" derler. Muhtemelen de başarırlar. Önce kendinize inanın ve güvenin. Sonrası mutlaka gelecektir.
3 - İyimser Olun: İnsanlar biraz nankördür aslında, hemen her durumda şikâyet etmeye de hazırdırlar. En ufak bir terslik bile hayatlarını zindan etmeye yeter. Oysa iyimser olursanız, hayatın nasıl kolaylaştığını görürsünüz. Eskiler doğru söylemiş; Hayata hangi gözle bakarsan, öyle görürsün. İyi, kötü, çirkin, güzel... Seçiminiz her daim güzelden yana olsun.
4 - Dik Durun: İnsanların duruşuyla bile hangi ruh halinde olduklarını anlarsınız. Mutlu insanlar dimdik kendilerinden emin yürürken, mutsuz insanlar boynu eğik ve güvensiz dururlar. Dik durmaya başlamanız, kendinizi daha güvenli, güzel ve alımlı hissetmenizi de sağlayacaktır.
5 - Gülümseyin: Gülümsemek mutluluğun ilk belirtisidir ve hatta baş mimarı. Gülümseyen bir yüz karşısında hiç kimse kayıtsız kalamaz.  Onlara verdiğiniz pozitif enerji gün boyu size katlanarak geri dönecektir. Siz de mutlu bir gün geçireceksiniz.
6 - Hayatınızın Mimarı Olun: Hayatın içinde şaşkın ördekler gibi oradan oraya savrulmak yerine, kendi hayatınızın mimarı olmayı deneyin. İşe nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız, önce yapmak istediklerini bir kâğıda dökerek listeleyin. Sonra sırayla yapmaya başlayın. Hayatınızın ne kadar düzene girdiğini göreceksiniz.
7 - Doğu Felsefeleriyle İlgilenin: Budizm, Feng Sui, Zen, Kabala ve diğer doğu felsefeleri... 2000'li yıllar pozitif felsefenin yükseliş dönemi. Hem mutluluğa açılan kapıları keşfedecek, hem de ruhunuzu arındırarak adeta yeniden doğacaksınız.
8 - Doğaya Dönük Yaşayın: Çam ormanlarında sabah yürüyüşleri, göl kenarında kaçamak tatiller, yaylalarda trekking turları... Doğaya dönük bir yaşam size hayatın ne kadar mükemmel ve bir tane olduğunu gösterecek, doğanın taze nefesi ruhunuzla birlikte bedeninizi de yenileyecektir.
9 - Arkadaşlarınızı İyi Seçin: İki tip insan vardır. Sürekli şikâyet edenler ve sürekli gülümseyenler. Siz elbette gülümseyenleri seçin. Çünkü negatif insanlar enerjinizi çalmakla kalmaz, hayata hep kötü gözle bakmanıza neden olurlar.
10 - Spor Yapın: Zinde bir vücuda sahip olmanız ruh halinize yansır.
11 - Uykusuz Kalmayın: Geceleri gezmek güzeldir amma uykusuzluk da günleri zehir eder. Uykusuzluk, sürekli yorgunluk, bezginlik halleri ve konsantrasyon zorlukları yaratır. Üstelik çirkinleşirsiniz de. Düzenli uyumak hem zinde olmanızı sağlar hem de ruhen ve bedenen gençleştirir.
12 - Okumanın Hazzını Unutmayın: Gazete, dergi, kitap... Okunacak o kadar güzel romanlar, şiirler ve hikâyeler var ki... Adeta başka bir dünya.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder