16 Ağustos 2013 Cuma

hangi koku nasıl bir etki yaratıyor



Baş döndürücü, masum, iyimser, endişe verici… Kokuların yarattıkları etkiler birbirinden farklılık gösteriyor.
Hanımeli
İtalya’nın kuzey kıyısından gelen bu bitki zengin, baş döndüren bir çiçek kokusu yayar.
Mandalina
Kokulara ılık, nemli bir nüans katar.
İnci Çiçeği
Vadi leylağı olarak da bilinen bu tatlı esans parlak, güçlü bir masumiyet havası estirir. Nadiren kullanılır çünkü bu çiçekten elde edilen yağ oranı düşüktür.
Yasemin
İyimserlik ve zihin açıklığı aşılar, duyguları harekete geçiren ılık bir kokudur. Güneş doğmadan toplanması gerekir, aksi halde kokusunun bir bölümünü yitirir.
Portakal çiçeği
Endişeyi yatıştırmak ve duyguları uyandırmak için düğün gecelerinde geleneksel olarak kullanılır. Evlilikte doğurganlığın simgesidir.
Ylang ylang yağı
Zihni yatıştırır, bedensel dengenin yeniden kurulmasını sağlar, uzun zamandan beri afrodizyak olarak kullanılmaktadır. Bu egzotik yağ sinirlerdeki gerginliği yatıştırır, arzuları uyandırır.
Nergis
Hindistan’da eskiden beri ibadetten önce kullanılmaktadır. Zengin, narkotik etkisi bulunan kokusu çok değerlidir, sadece en iyi parfümlerde kullanılır. Ender bulunur ve pahalıdır. En fazla aranan parfüm bileşen maddesidir.
Sandal ağacı
Derinlik ve gizem uyandıran ılık, duyguları okşayan ve zengin bir ağaçtır. Ruhu yatıştırır ve kendine getirir. Çiçek kokularının akoruna iyi eşlik eder.
Misk
Kokuya kalıcılık katarak taze, güçlü bir şehvet hissi bırakır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder