12 Ağustos 2013 Pazartesi

tuna salatası



Malzemeler:
3 ölçek haşlanmış Amerikan pirinci
½ ölçek bezelye
1-2 kutu (yaklaşık 200 gr.) ton balığı
¾ ölçek doğranmış kereviz sapı
¼ ölçek limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
¼ çay kaşığı curry
¼ çay kaşığı acı biber sosu
2 adet orta boy domates
Hazırlanışı:
Geniş bir kâsenin içine hazırlanmış pirinç ve bezelyeleri koyun ve hafifçe karıştırın. Tuna balığı, kereviz ve soğanı ilave edin. Küçük bir kavanozun içine limon suyu, yağ, curry ve biberi koyup, kapağını kapatarak çalkalayın. Bunu pirinç karışımının üzerine döküp, hafifçe karıştırın. Kâsenin kapağını kapatarak buzdolabında 30 dakika soğutun. Marul yaprakları üzerinde servis yapın ve gül şeklinde kesilmiş domatesle tabağı süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder