Malzemeler:
3 ölçek haşlanmış Amerikan pirinci
½ ölçek bezelye
1-2 kutu (yaklaşık 200 gr.) ton balığı
¾ ölçek doğranmış kereviz sapı
¼ ölçek limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
¼ çay kaşığı curry
¼ çay kaşığı acı biber sosu
2 adet orta boy domates
Hazırlanışı:
Geniş bir kâsenin içine hazırlanmış pirinç ve bezelyeleri koyun ve
hafifçe karıştırın. Tuna balığı, kereviz ve soğanı ilave edin. Küçük bir
kavanozun içine limon suyu, yağ, curry ve biberi koyup, kapağını kapatarak
çalkalayın. Bunu pirinç karışımının üzerine döküp, hafifçe karıştırın. Kâsenin
kapağını kapatarak buzdolabında 30 dakika soğutun. Marul yaprakları üzerinde
servis yapın ve gül şeklinde kesilmiş domatesle tabağı süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder