29 Ağustos 2013 Perşembe

böğürtlenli pasta



6 Kişilik Malzeme
1 yumurta
60 gr şeker
60 gr un
1 çorba kaşığı su

Kreması İçin
3 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı şeker
Yarım limon suyu
1,5 bardak krema
120 gr böğürtlen (1 çorba kaşığı şekerler karıştırın)
5 yaprak jelatin
240 gr böğürtlen

Hazırlanışı:
Yumurtayı şekerle, beyazlaşıncaya ve yumuşayana kadar çırpın. İçine unu, mayayı ve suyu ilave edip karıştırmaya devam edin. Elde ettiğiniz hamuru iyice yağlanmış yuvarlak bir kalıbın içine döküp 225 derecede önceden ısıtılmış fırında 4-5 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Jelâtin yapraklarını 10 dakika suda bekletin. Başka bir tarafta kremayı hazırlayın. Yumurtaların sarılarını ve şekeri koyulaşana kadar karıştırın. Sonra limon suyunu ve kremayı ekleyin. Bu karışımı ikiye bölün. Yarısına şekerle karıştırdığınız böğürtlenleri ekleyin. Jelâtinlerin yarısını böğürtlenli kremaya, yarısını da böğürtlensiz kremaya karıştırın. Soğumaya bıraktığınız pastanın üstüne böğürtlenli kremayı, üst katına da sade kremayı yayın. Bir saat boyunca serin bir yerde bekletin, üstünü böğürtlenlerle süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder