6
Kişilik Malzeme
1 yumurta
60 gr şeker
60 gr un
1 çorba kaşığı
su
Kreması
İçin
3 yumurta
sarısı
3 çorba
kaşığı şeker
Yarım limon
suyu
1,5 bardak
krema
120 gr
böğürtlen (1 çorba kaşığı şekerler karıştırın)
5 yaprak
jelatin
240 gr
böğürtlen
Hazırlanışı:
Yumurtayı
şekerle, beyazlaşıncaya ve yumuşayana kadar çırpın. İçine unu, mayayı ve suyu
ilave edip karıştırmaya devam edin. Elde ettiğiniz hamuru iyice yağlanmış
yuvarlak bir kalıbın içine döküp 225 derecede önceden ısıtılmış fırında 4-5
dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Jelâtin yapraklarını 10
dakika suda bekletin. Başka bir tarafta kremayı hazırlayın. Yumurtaların
sarılarını ve şekeri koyulaşana kadar karıştırın. Sonra limon suyunu ve kremayı
ekleyin. Bu karışımı ikiye bölün. Yarısına şekerle karıştırdığınız
böğürtlenleri ekleyin. Jelâtinlerin yarısını böğürtlenli kremaya, yarısını da
böğürtlensiz kremaya karıştırın. Soğumaya bıraktığınız pastanın üstüne
böğürtlenli kremayı, üst katına da sade kremayı yayın. Bir saat boyunca serin
bir yerde bekletin, üstünü böğürtlenlerle süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder