13 Eylül 2015 Pazar

güz yemişi


Anavatanı Doğu Asya olan güz yemişi şifalı bitkisi Elaeagnus umbellata adıyla da bilinmektedir. Özellikle Himalayalar ve Japonya’da çokça tüketilen ve bilinen bu bitki genelde kırmızı renkli meyveler vermektedir. Güz yemişi, yoğun dikenli ve bodur bir ağaç olan zeytinimsi bitkiden elde edilen meyvelerdir.
Güz yemişi faydaları
Güz yemişi bitkisi domatesten 7-17 kat fazla oranda likopen içerir bundan dolayı kansere karşı insan bünyesini kuvvetlendirdiği bilinmektedir. Güz yemişi taze ve kurutulmuş olarak bolca tüketilir ve gerçekten çok şifalı bir bitkidir. Güz yemişinin çekirdekleri de oldukça şifalıdır ve ayrıca çekirdeklerinin tatları mayhoş lezzetlidir. Çekirdekler özellikle çiğnenerek tüketilir. Enerji kaynağıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder