18 Eylül 2015 Cuma

soslar


ÇİLİ SOSU
Malzeme:
6 çorba kaşığı mayonez
3 çorba kaşığı teze krem şanti
2 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu
2-3 çorba kaşığı çili sosu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı: Tüm  malzemeyi karıştırıp, baharat ekleyin. Bir parça maydanozla süsleyin.

ELMA VE KÖRİ SOSU
Malzeme:
1 adet küçük  boy elma
3 çorba kaşığı mayonez
6 çorba kaşığı krem şanti ya da ekşi krema
1 çorba kaşığı dövülmüş Frenk soğanı
2 çay kaşığı köri
Tuz, karabiber
Hazırlanışı: Elmayı rendeleyip mayonez, krema ve Frenk soğanıyla karıştırın. Zevkinize göre köri, tuz ve karabiber ekleyin. Frenk soğanlarıyla süsleyin.

SARIMSAK SOSU
Malzeme:
12 çorba kaşığı beyaz peynir
3 çorba kaşığı diyet mayonez
½ çay kaşığı sıkılmış misket limonu ya da limon suy
1 adet dövülmüş sarımsak
3 çorba kaşığı kıyılmış taze ot
Limon, mercan köşk, Frenk soğanı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı: Tüm malzemeyi karıştırıp zevkinize göre baharat ekleyin.

MOZZARELLA PEYNİRİYLE GRATİNE EDİLMİŞ AVAKODO
Malzeme:
2 adet avokado
4 adet pancar
200 gr. Mozzarella peyniri
4 dilim beyaz ekmek
Terbiyesi İçin:
½ çorba kaşığı balsamik sirke
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Garnitürü İçin:
1 parça ince şeritler halinde dilimlenmiş pırasa
1 adet ince şeritler halinde dilimlenmiş  havuç
6 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karnabahar
Marul
Hazırlanışı: Pancarları bir tuz yatağında 180 C’lik fırında yumuşayıncaya dek pişirin. Bu büyüklüklerine bağlı olarak yaklaşık 40 dakika sürer. Avokadoları ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın ve soyup dilimlere ayırın. Mozzarella peynirini dilimleyin. Ekmekleri yuvarlaklar haline keserek bir parça tereyağıyla altın rengi alıncaya dek kızartın. Pancarları soyup iki adedini dilimler iki adedini de büyük parçalar halinde doğrayın. Kızgın yağda ve tuzda kızartılmış havuç ve pırasa şeritleriyle donatın. Terbiye malzemesini çırpın. Salatalık yaprakları ve pancar kökü parçalarını tabaklarda düzenleyin ve üzerlerine terbiyeyi dökün. Üstlerine yeni kızartılmış ekmekleri yerleştirip hemen servis yapın.

MANTARLI VE BEYKINLI AVOKADO SANDVİÇİ
Malzeme:
2 adet Avokado
4 dilim beyaz ekmek
100 gr. taze mantar
4 adet ince kesilmiş beykın dilimi
Salatalık
Limon
Tuz & Karabiber
Hazırlanışı: Avokadoları ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkartın ve soyun. Ayırdığınız parçaları ince  dilimler halinde kesip üstlerine bir parça sıkılmış limon suyu ekleyin. Ekmeklerin kenarlarını kesip içlerini yağda kızartın  ya da tost yapın. Mantarları dilimleyip altın rengi alıncaya dek bir parça yağda kızartın. Tuz ve karabiber ekleyin. Beykını gevrekleşinceye dek kızartın. Ekmeklerin üstüne avokado dilimlerini düzenleyip üstlerine kızarmış mantarları serpin. Üstlerine yeni kızartılmış beykın dilimlerini koyun. Garnitür olarak salatalık yaprakları ve limonla servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder