ÇİLİ SOSU
Malzeme:
6 çorba kaşığı mayonez
3 çorba kaşığı teze krem şanti
2 çorba kaşığı taze sıkılmış limon
suyu
2-3 çorba kaşığı çili sosu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı: Tüm malzemeyi karıştırıp,
baharat ekleyin. Bir parça maydanozla süsleyin.
ELMA VE KÖRİ SOSU
Malzeme:
1 adet küçük boy elma
3 çorba kaşığı mayonez
6 çorba kaşığı krem şanti ya da ekşi
krema
1 çorba kaşığı dövülmüş Frenk soğanı
2 çay kaşığı köri
Tuz, karabiber
Hazırlanışı: Elmayı rendeleyip mayonez, krema ve
Frenk soğanıyla karıştırın. Zevkinize göre köri, tuz ve karabiber ekleyin.
Frenk soğanlarıyla süsleyin.
SARIMSAK SOSU
Malzeme:
12 çorba kaşığı beyaz peynir
3 çorba kaşığı diyet mayonez
½ çay kaşığı sıkılmış misket limonu
ya da limon suy
1 adet dövülmüş sarımsak
3 çorba kaşığı kıyılmış taze ot
Limon, mercan köşk, Frenk soğanı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı: Tüm malzemeyi karıştırıp zevkinize
göre baharat ekleyin.
MOZZARELLA PEYNİRİYLE GRATİNE
EDİLMİŞ AVAKODO
Malzeme:
2 adet avokado
4 adet pancar
200 gr. Mozzarella peyniri
4 dilim beyaz ekmek
Terbiyesi İçin:
½ çorba kaşığı balsamik sirke
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Garnitürü İçin:
1 parça ince şeritler halinde
dilimlenmiş pırasa
1 adet ince şeritler halinde
dilimlenmiş havuç
6 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karnabahar
Marul
Hazırlanışı: Pancarları bir tuz yatağında 180
C’lik fırında yumuşayıncaya dek pişirin. Bu büyüklüklerine bağlı olarak
yaklaşık 40 dakika sürer. Avokadoları ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın ve
soyup dilimlere ayırın. Mozzarella peynirini dilimleyin. Ekmekleri yuvarlaklar
haline keserek bir parça tereyağıyla altın rengi alıncaya dek kızartın.
Pancarları soyup iki adedini dilimler iki adedini de büyük parçalar halinde
doğrayın. Kızgın yağda ve tuzda kızartılmış havuç ve pırasa şeritleriyle
donatın. Terbiye malzemesini çırpın. Salatalık yaprakları ve pancar kökü
parçalarını tabaklarda düzenleyin ve üzerlerine terbiyeyi dökün. Üstlerine yeni
kızartılmış ekmekleri yerleştirip hemen servis yapın.
MANTARLI VE BEYKINLI AVOKADO
SANDVİÇİ
Malzeme:
2 adet Avokado
4 dilim beyaz ekmek
100 gr. taze mantar
4 adet ince kesilmiş beykın dilimi
Salatalık
Limon
Tuz & Karabiber
Hazırlanışı: Avokadoları ikiye ayırıp
çekirdeklerini çıkartın ve soyun. Ayırdığınız parçaları ince dilimler
halinde kesip üstlerine bir parça sıkılmış limon suyu ekleyin. Ekmeklerin
kenarlarını kesip içlerini yağda kızartın ya da tost yapın. Mantarları
dilimleyip altın rengi alıncaya dek bir parça yağda kızartın. Tuz ve karabiber
ekleyin. Beykını gevrekleşinceye dek kızartın. Ekmeklerin üstüne avokado dilimlerini
düzenleyip üstlerine kızarmış mantarları serpin. Üstlerine yeni kızartılmış
beykın dilimlerini koyun. Garnitür olarak salatalık yaprakları ve limonla
servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder