3 Eylül 2015 Perşembe

SOUFFLE AU CHOCOLAT (ÇİKOLATALI SUFLE)


Malzemeler
2.5 bardak kaynar süt
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
az miktarda tuz
vanilya
5 yumurta
½ bardak toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
erimiş bitter çikolata
az miktarda kakao
Hazırlanışı: Dört güveci yağlayın, unlayın ve şekerleyin. Tozşeker ve nişastayı karıştırarak bekletin. Bir tencereye un, vanilya ve 3 yumurta sarısını koyarak 2 dakika  karıştırın. Karşıma sütü ekleyip orta ateşte kaynatın. 2 dakika boyunca kaynadıktan sonra 2 yumurta sarısını karışma yedirin, eritilmiş çikolata ve kakaoyu da ekleyerek bekletin.  Bir başka kapta yumurta beyazlarını çırpma teli ile kar gibi oluncaya kadar çırpın ve toz şeker ile nişastayı azar azar dökerek çırpmaya devam edin. Bu işlem tamamlanınca kabın içindekileri daha önce hazırlandığınız harçla karıştırın ve bir  kevgirle süzerek güveçlere boşaltın. 220 derecelik bir fırında 10 dakika kadar pişirin. Pudra şekeri ve çiğ krema ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder