Malzemeler
1
Adet Orta Boy Kırmızı Pancar
6 Yemek Kaşığı Tahin
3 Diş Sarımsak
1/2 Limon Suyu
2 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Tuz
6 Yemek Kaşığı Tahin
3 Diş Sarımsak
1/2 Limon Suyu
2 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Tuz
Süslemek
İçin :
1/2
Greyfurt
1 Adet Kornişon Turşu
2 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı
2 Adet Ceviz İçi
1 Adet Kornişon Turşu
2 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı
2 Adet Ceviz İçi
Hazırlanışı :
Pancarımızı
derin bir tencerede 45 dk kadar haşlıyoruz ve kabuklarını soyup küp küp
doğruyoruz. Sarımsaklarımızı dövüyoruz. Tüm malzemelerimizi mutfak robotuna
koyarak iyice çekiyoruz.
Greyfurtumuzun
içini alıyoruz. Humusumuzu içine yerleştirerek ortasında çok küçük küpler
halinde doğradığımız turşumuzu koyuyoruz. Zeytin yağı gezdirip cevizlerimiz ile
süslüyoruz.
Püf Noktası :
Kırmızı pancar; A, B, C vitaminleri,
fosfor, demir, magnezyum, potasyum, çinko ve kalsiyum içerir. İçeriğinde bolca
folik asit ve betain vardır. Rengini veren pigmentler ise kansere karşı koruma
sağlar. Karaciğeri ve kalbi korumaktadır. Bol bol tüketmemiz gerekiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder