Olmazsa Olmaz Soslar: Calve barbekü
sosu, Kikkoman soya sosu, Kühne hardal, Heinz acı chili sos.
Etlerin Marine Edilmesi: Etleri bir gece
önceden, kokulu otlar, soğan ya da sarımsakla tatlandırdığınız zeytinyağı ile
sirke ya da şarap karışımında bekletin.
Patates Salatası: Patatesleri haşlayın.
Kabuklarını çıkarıp bıçakla küp şeklinde doğrayın. Küçük bir kapta çırpılmış
bir yumurta, tuz, kırmızı pul biber ve karabiber, kimyon, zeytinyağı, limon,
sirke ve hardalı karıştırın. Taze soğan ve maydanozu küçük küçük doğrayın.
Patatesleri sosla karıştırıp iyice yedirin. En son soğan ve maydanozu ekleyin.
Patlıcan Salatası: Patlıcanları ateş
üzerinde çevirerek dışı yanıp içi yumuşayıncaya dek közleyin. Saplarından
tutarak bıçakla kabuklarını soyun. Zeytinyağı, limon, dövülmüş sarımsak, sirke
ve tuz ilave ederek çatalla püre kıvamına gelene dek ezin.
Buzlu Çay: 2 bardak suda 1 bardak şekeri
eriyinceye kadar ısıtın. 6 poşet çay ilave edin. Demlenmeye bırakın. Poşetleri
çıkarın ve üzerine bir sürahiyi tamamlayacak kadar soğuk su ilave edin. Buz,
limon dilimleri ve taze nane ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder