25 Haziran 2013 Salı

meksika usulü bonfile

Malzemeler:
1 kg. Bonfile (zeytinyağı, şarap ve otlarla marine edilmiş)
Değişik otlar (fesleğen, biberiye, kekik, muscat)
1 adet patlıcan, 1 adet kabak, taze biberiye, zeytinyağı, kırmızı şarap
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayın. Henüz ılık halde iken kabuklarını soyun. Ezerek püre kıvamına getirin. Sonra içine tuz, karabiber, az miktarda sarımsak tozu ve biraz krema ekleyin. Zeytinyağı, şarap ve değişik otlarla marine edilmiş etleri çok kızmış ızgarada pişirin. Tabağın ortasına yerleştirdiğiniz pürenin üzerine koyun. Etle pürenin arasına kızarmış ince patlıcan ve kabak dilimlerini ekleyin. Üzerine taze biberiye serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder