Malzemeler:
1 kg. Bonfile (zeytinyağı, şarap ve
otlarla marine edilmiş)
Değişik otlar (fesleğen, biberiye,
kekik, muscat)
1 adet patlıcan, 1 adet kabak, taze
biberiye, zeytinyağı, kırmızı şarap
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri kabuklarıyla birlikte
haşlayın. Henüz ılık halde iken kabuklarını soyun. Ezerek püre kıvamına
getirin. Sonra içine tuz, karabiber, az miktarda sarımsak tozu ve biraz krema
ekleyin. Zeytinyağı, şarap ve değişik otlarla marine edilmiş etleri çok kızmış
ızgarada pişirin. Tabağın ortasına yerleştirdiğiniz pürenin üzerine koyun. Etle
pürenin arasına kızarmış ince patlıcan ve kabak dilimlerini ekleyin. Üzerine
taze biberiye serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder