8 Haziran 2013 Cumartesi

mavi



Okyanus, gökyüzü, su ve buz... Kısacası derinlik, sonsuzluk, bilinç akışı ve mantık... Yılardan 2013, renklerden mavi... Moda, kozmetik ve aksesuarda, mavi öylesine bir metamorfoza neden oluyor ki, bu dalgalanan rengin ağırlığı 2013'de tam gaz ilerlemeye devam ediyor. Geleceği anlamak için geçmişi de bilmemiz gerekiyor. Tüm dünyada hızla yükselişini sürdüren mavi, tasarımcıların, modacıların ya da dekoratörlerin o kendilerine özgü yorumuyla müthiş dansına başladı bile. Mavi bir simge olarak, geçmişle geleceği birleştiriyor. Yüzyıl başlangıcında bu saf ve yalın renk öyle bir metamorfoz yaratıyor ki, yapmanız gereken tek bir detay kalıyor o da mavinin sizin bilincinize göre yorumunu takip etmek.
Moda, Kozmetik ve Aksesuar: Gökyüzünün, buzun, okyanusun rengi mavi, insanlar üzerindeki etkisini hiçbir dönemde yitirmeyen belki de tek renk. Son derece saf, minimal ve yalın oluşu, derinliği, uçsuz bucaksızlığı çağrıştırışı onu bilincin en kuytu köşelerine itiyor. Mavi ise geçmişle geleceği birleştiren en yekpare renk olarak lanse ediliyor.
Maviyi Gözden Kaçırmayın: Mavinin tonları saymakla bitmiyor. Çünkü o daima özgülüğü, akışı, dalgalanmayı, başına buyrukluğu simgeliyor. Özellikle dalgalanma ve özgürlük temaları, mavinin yalınlığı ile alıp başını gidiyor. Kırmızı fazlasıyla feminen ve dikkati çekici, siyah fazlasıyla klâs, sarı çok uçucu, yeşil romantik... Oysa mavi günümüzün hareketli, çalışan ve çağdaş insan imajına inanılmaz derece yakın. Ne çok ön plana çıkıyor ne de kendini gizliyor. Yalınlığı, göze batmayan füturistik yorumları, akıcılığı ve en önemlisi bilince kazandırdığı mistik rahatlıkla, adeta geçmiş ile geleceğin bir özeti...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder