23 Haziran 2013 Pazar

Fusion



“Fusion” sözlük anlamında birleşmeyi, kaynaşmayı ifade ediyor. Mutfak dilinde de kökeninden fazla uzaklaşmıyor. Belli başlı dünya yemekleriyle egzotik sosların karışıp kaynaştığı, içlerinde bin bir çeşit baharatın adeta raks ettiği enfes mönüler “fusion” mutfağın cilveleri. Fusion mutfağın çıkış noktası Amerika’nın batısı. Los Angeles civarında, uzun yıllar bir arada yaşayan İtalyan, Uzakdoğulu ve Meksikalı mutfaklarının kaynaşıp, değişik lezzetlerin ortaya çıkmasıyla gelişmiş bir lezzet akımı. Dolayısıyla bu mutfakta “yok” yok. Japon “Sushi”si, İtalyan makarnası, Pekin ördeği ya da balsamik port şarabı ile marine edilmiş Tayland usulü erişte fusion mönüsünde yer alan yalnızca birkaç örnek. Yemeklerin ana özelliğini oluşturan nefis soslara gelince; onlar genellikle aşçıların özel sırları olarak anılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder