19 Haziran 2013 Çarşamba

rahatlamak için aromaterapi


Yüzümüzün olduğu kadar elbisemizin içinde kalan vücudumuzun da bakıma ihtiyacı vardır. Vücut yüz gibi değildir. Bütün gün yorulan vücudunuzu aromaterapi yöntemi ile rahatlatıp dinlendirebilirsiniz.
Bütün gün yorulan vücudun bakımını en kolay ve en kısa yoldan aromaterapi ile yapabilirsiniz. Yani vücudunuza bitki özlü, hoş kokulu yağlarla masaj yapacaksınız. İyi bir masaj kaslarınızı gevşetip vücudunuzu rahatlatır. Bitki özlü yağlarda elin vücudunuzda kaymasını sağlar. Tabi bu hoş kokulu yağların işlevi bu kadarla da kalmıyor. Deri yolu ile kana karışarak vücudun değişik organlarına taşınıyorlar ve içerdikleri maddelere göre onarıcı, dinlendirici etkileri oluyor. Böyle bir masajı haftada 1 kere uygularsanız sizi ne kadar rahatlattığını görebilirsiniz. Vücut yağları bitki ve çiçeklerden elde ediliyor. Eğer doğru kullanılırsa fiziksel olduğu kadar psikolojik olarak da çok olumlu etkileri oluyor.

Bilmeniz gerekenler                                                                   
  • Cam şişede satılanları tercih edin. Vücut yağları her zaman için güneş almayan, serin bir yerde saklanmalı.
  • Alerjik bir cilt yapısına sahipseniz, vücut yağını fazla miktarda kullanmamalısınız.
  • Hamile iseniz kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Çünkü aromaterapi bir tür tedavi şeklidir.
Aromaterapik zayıflama yağı
Lavanta, adaçayı, biberiye, nane gibi bitki özelliklerinin harmanlanmasıyla elde edilen, selülit giderici, sirkülasyon artırıcı ve yağ eritici özelliklere sahip bu yağ kullanıldığında dokuların sıkıştığını görürsünüz. Her gün duştan sonra, ayak bileklerinizden başlayarak, yuvarlak hareketlerle aşağıdan yukarıya doğru ovularak vücudunuza sürün. 10-15 gün sonra fazlalıklarınızın eridiğini göreceksiniz.

Aromaterapi çatlak yağı
Lavanta; lemongrass gibi bitki özlerinin harmanlanmasıyla elde edilmiştir. Kilo alıp verme ve hamilelik sonrasında oluşan çatlakları giderir. Temiz vücuda yuvarlak hareketlerle sürülmeli ve sürüldükten sonra 8 saat banyo yapılmamalıdır.

Aromaterapik varis yağı
Lavanta, papatya yağı gibi bitki özlerinin harmanlanmasıyla elde edilmiştir. Dolaşımı düzenler, dokunun beslenmesini ve toksit maddelerden arınmasını sağlar, ayrıca ağrı dindirir. Son derece etkili olan bu yağ, varisleri kısa sürede azaltır ve yeni varislerin oluşmasını engeller.

Aromaterapik ağrı giderici ve rahatlatıcı yağ
Juniper, lavanta, rosemary gibi bitki özleri içerir. Kas gerginliğini azaltarak, vücudu rahatlatır. Spor sonrası kas ağrıları için idealdir. Sabah ve akşam sorunlu bölgelere masaj yapılarak uygulanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder