22 Haziran 2013 Cumartesi

zinde hissetmek



Kendinizi zinde hissedeceğiniz garantili bir bakım da gül kompresi; iki çorba kaşığı kurutulmuş ya da beş çorba kaşığı taze gül yaprağını ½ litre kaynar su içine katın. 10 dakika demlendirin. Daha sonra içine buz atarak soğumasını sağlayın. Bir havluyu gülsuyu dolu kabın içine batırın, hafifçe sıkın ve yüzünüze kompres yapın.
Bacaklarda Masajın Sihirli Etkisi: Isı derecesi yükseldikçe bacaklar ağırlaşıyor ve sonunda vücudu taşıyamaz hale geliyor. Sıcaklık kan damarlarını genişletiyor dolayısıyla kan ve doku sıvısı acil durumlarda bacaklardan kalbe pompalanamıyor. İvedi bir çözüm; limon yağını 6 damla esans ya da ayçiçek yağıyla karıştırın ve bacaklarınıza masaj yapın. Ayrıca, ince bir çift yün çorabı ispirtolu suya batırın, hafifçe sıkarak giyin ve bacaklarınızı 10 dakika yukarı kaldırarak bekleyin.
Mis Gibi: Serinletici bir yaz yağmurunun altında taze kokan çayırlarda yürüyüş ne güzel olurdu değil mi? evinizin banyosunda da vücudunuza ve saçlarınıza yaz ferahlığını getirmeniz mümkün. Çünkü aromatik kokular burun ve sinirler sayesinde beyne ulaşıyor ve bedende anında bir rahatlık sağlıyor. Bunaltıcı yaz günlerinde gittikçe düzensizleşen kan dolaşımını, sadece beş dakika süren bir duş jimnastiği sayesinde yeniden düzenleyebilirsiniz. Ilık suyu önce başınızın tam tepesine, yüzünüze ve omuzlarınıza doğru tutun. Derin nefes alın ve vücudunuzun üst kısmını öne doğru eğin. Baş ve kollarınızın iyice gevşediğini hissedin. Şimdi dizlerinizin üzerine çökün, bu arada yine derin nefes almayı unutmayın. Ve bırakın su omuzlarınızdan aksın. Aynı hareketi beş kez tekrarlayabilirsiniz. Artık güne zinde başlamamanız için hiçbir neden yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder