Nane Çayı: Taze naneleri limon
dilimleriyle birlikte kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Buzdolabında birkaç
saat bekletin. Limon ve buzla servis yapabilirsiniz.
Limonata: Yarım limonu yıkadıktan sonra
rendeleyin ve suyunu sıkın. Limon rendesini 1,5 çorba kaşığı şekerle
karıştırın. 1 bardak soğuk suyu limon suyuyla karıştırıp, şeker eriyinceye
kadar karıştırmaya devam edin. Süzüp, bozdolabında beklettikten sonra hemen
servis yapabilirsiniz.
Limon Likörü: Limonu yıkayıp kabuğu ile
birlikte dilimleyip kavanoza yerleştirin. Üzerine konyak koyun ve ara sıra
sallayarak 10 gün bekletin. Meyveleri konyaktan çıkarın. Ayrı bir yerde şekerle
suyu kaynatarak şurup hazırlayın. Soğuyunca konyaklı meyve suyuna katın. Süzüp
şişeye koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder