3 Haziran 2013 Pazartesi

buzlu ve lezzetli keyifler



Nane Çayı: Taze naneleri limon dilimleriyle birlikte kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Buzdolabında birkaç saat bekletin. Limon ve buzla servis yapabilirsiniz.
Limonata: Yarım limonu yıkadıktan sonra rendeleyin ve suyunu sıkın. Limon rendesini 1,5 çorba kaşığı şekerle karıştırın. 1 bardak soğuk suyu limon suyuyla karıştırıp, şeker eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Süzüp, bozdolabında beklettikten sonra hemen servis yapabilirsiniz.
Limon Likörü: Limonu yıkayıp kabuğu ile birlikte dilimleyip kavanoza yerleştirin. Üzerine konyak koyun ve ara sıra sallayarak 10 gün bekletin. Meyveleri konyaktan çıkarın. Ayrı bir yerde şekerle suyu kaynatarak şurup hazırlayın. Soğuyunca konyaklı meyve suyuna katın. Süzüp şişeye koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder