7 Haziran 2013 Cuma

kadınla erkek arasındaki temel farklar



Farklılıklar daha beşikte başlıyor. Psikologların yaptığı klinik araştırmalara göre, yeni doğmuş erkek bebekler ortalıkta gezinip oyalanırken, kız bebekler zamanlarının çoğunu çevrelerini gözlemleyerek geçiriyorlar.
Erkeklerin beyni kadınlarınkinden 200 gram daha ağır. Hemen sevinmeyin beyler, bunun zekâyla hiçbir ilgisi yok. Einstein, Anatole France, Paul Broca gibi dehaların beyni ölçülmüş ve 1000 ile 2000 gram arasında değişen ağırlıklarla karşılaşılmış; sonuç olarak, ağırlığın entelektüel kapasiteyle hiçbir bağı kurulamamış.
Koku alma duyusu kadınlarda daha gelişkin (yaklaşık yüzde 20’yi bulan bir fark söz konusu), özellikle de menstrüasyon döneminde östrojenin etkisiyle daha da artıyor bu. Parfüm yaratıcılarının yüzde 80’ninin erkek olması da işin tuhaf yanı.
Kadınlar taleplerini doğrudan açıklamayı değil, bir uzlaşma noktası bulunana kadar tartışmayı tercih ediyorlar. Amerikalı dilbilimci Deborah Tannen’in araştırmalarına göre, erkekler bunu tamamen anlaşılmaz buluyorlar ve tahammül edemedikleri böyle bir tartışmayı, tamamen tek taraflı bir çözüm bularak noktalıyorlar. Üstelik kendilerinden beklenin bu olduğuna inanarak yapıyorlar bunu. Hâlbuki bu tavır kadınları çıldırtıyor.
Erkeklerde akciğerlerinin kapasitesi yüzde 20 ve kalbin pompaladığı kanın debisi yüzde 15 oranında kadınlardan fazla.
Migren hastalarının dörtte üç kadın.
Pensilvanya Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre, kadınlar yüz ifadelerini yorumlamakta daha usta. Utanç, korku, tiksinme gibi ondan fazla duyguyu insanların yüzünden okuyabiliyorlar. Erkeklerin yüze bakarak seçebildiği tek duygu, tiksinme!
Kadınlar alkole karşı daha duyarlı. Çünkü alkolün etkisini azaltan enzim kadında erkektekine göre daha az etkin.
Erkekler, erkeklik hormonu testosteron yüzünden kel kalıyor. Kadınlarda dökülen saçların yerine yenileri daha kolay çıkıyor.
Genellikle kadınlar sağ göz ve kulak daha hassas, erkeklerde de tam tersi. Beynin azizliği işte!
Kan dolaşımı bozuklukları genellikle kadınlarda görülüyor. Östrojen hormonu damarları daha geçirgen ve daha güçsüz kılıyor. Bu yüzden varisler genellikle hamilelik sırasında ortaya çıkıyor.
Fransa’da bir yüzyılı deviren yedi kadına karşı bir erkek var.
Kadınlar duygularla aklı birbirine karıştırıyorlar. Bunun sorumlusu, iki yarısında da heyecanlara yer veren beyinleri. Hâlbuki erkeklerde duygular yalnızca beynin sağ tarafına bağlı. Dille ilgili bölüm ise sol tarafta. İşte erkeklerin duygularını bir türlü dile getirememelerinin açıklaması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder