21 Haziran 2013 Cuma

risotto primavera al verde



İlkbaharın bütün lezzetini birleştirmiş taze yeşil sebzeli ve aromatik baharatlı, üzeri Permasan Reggiano’lu İtalyan usulü pilav.

4 Kişilik

Malzemeler:
50 ml. Sızma zeytinyağı                                           
50 gr. sarımsak, ince ince doğranmış                  
100 gr. kereviz (sap kerevizi)                              
5 dl. Beyaz şarap (Sauvignon Blanc)                 
İsteğe göre tuz ve iri çekilmiş beyaz biber 
100 gr. kuru soğan, iyice kıyılmış kıyma
75 gr. Parmesan Reggiano
240 gr. Risotto princi
5 dl. Tavuk suyu
300 gr. taze yeşil sebze: Kuşkonmaz brokoli, kabak, taze fasulye, taze bezelye vb. 
Mevsimlik her tür yeşil sebzeyi orta irilikte küpler halinde kesip, her birini ayrı ayrı haşlayın.
İsteğe göre taze herbs de provence Fesleğen, tarhun, maydanoz, nane, dereotu ve frenk soğanı saplarından ayırıp ince kıyın.
1 dl. Ispanağı iyice püre haline gelecek şeklide tuzsuz haşlayın.
50 gr. tereyağı (tuzsuz)

Garnitür: İri fesleğen yapraklarını kıtır oluncaya kadar zeytinyağında kızarttın.

Yapılışı: Derin bir kaba zeytinyağını koyup orta ateşte kızdırın. İçine soğan, kereviz ve sarımsağı atıp altüst ederek kısa sürede kızartın. Şimdi pirinci ekleyip hafifçe çevirdikten sonra beyaz şarabı ekleyin. Şarap buharlaşıp yarısı uçuncaya kadar pişirin. Tavuk suyunun bir bölümünü yavaş yavaş ekleyin. Pirinç, suyunu iyice çekip yumuşamaya başladığında (Risotto pirinci 16-18 dakika pişiyor) kalan tavuk suyunu üstüne yavaş yavaş ekleyin. Suyunu iyice çekince pişmiş sebzeleri provence baharatlarını, ıspanak püresini, tereyağı ve parmesanı pirincin üstüne yerleştirip tencerenin kapağını kapatın. Birkaç dakika böyle piştikten sonra altını söndürün tencereyi yavaş yavaş karıştırın. Önceden ısıtılmış tabaklara risotto’yu paylaştırıp, yanına garnitür olarak kızartılmış fesleğen yapraklarını koyup servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder