İlkbaharın bütün lezzetini birleştirmiş
taze yeşil sebzeli ve aromatik baharatlı, üzeri Permasan Reggiano’lu İtalyan
usulü pilav.
4 Kişilik
Malzemeler:
50 ml. Sızma zeytinyağı
50 gr. sarımsak, ince ince doğranmış
100 gr. kereviz (sap kerevizi)
5 dl. Beyaz şarap (Sauvignon Blanc)
İsteğe
göre tuz ve iri çekilmiş beyaz biber
100 gr. kuru soğan, iyice kıyılmış
kıyma
75 gr. Parmesan Reggiano
240 gr.
Risotto princi
5 dl. Tavuk suyu
300 gr. taze yeşil sebze: Kuşkonmaz
brokoli, kabak, taze fasulye, taze bezelye vb.
Mevsimlik her tür yeşil sebzeyi orta
irilikte küpler halinde kesip, her birini ayrı ayrı haşlayın.
İsteğe göre taze herbs de provence
Fesleğen, tarhun, maydanoz, nane, dereotu ve frenk soğanı saplarından ayırıp ince
kıyın.
1 dl. Ispanağı iyice püre haline gelecek
şeklide tuzsuz haşlayın.
50 gr. tereyağı (tuzsuz)
Garnitür:
İri
fesleğen yapraklarını kıtır oluncaya kadar zeytinyağında kızarttın.
Yapılışı: Derin bir
kaba zeytinyağını koyup orta ateşte kızdırın. İçine soğan, kereviz ve sarımsağı
atıp altüst ederek kısa sürede kızartın. Şimdi pirinci ekleyip hafifçe
çevirdikten sonra beyaz şarabı ekleyin. Şarap buharlaşıp yarısı uçuncaya kadar
pişirin. Tavuk suyunun bir bölümünü yavaş yavaş ekleyin. Pirinç, suyunu iyice
çekip yumuşamaya başladığında (Risotto pirinci 16-18 dakika pişiyor) kalan
tavuk suyunu üstüne yavaş yavaş ekleyin. Suyunu iyice çekince pişmiş sebzeleri
provence baharatlarını, ıspanak püresini, tereyağı ve parmesanı pirincin üstüne
yerleştirip tencerenin kapağını kapatın. Birkaç dakika böyle piştikten sonra
altını söndürün tencereyi yavaş yavaş karıştırın. Önceden ısıtılmış tabaklara
risotto’yu paylaştırıp, yanına garnitür olarak kızartılmış fesleğen
yapraklarını koyup servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder