4 Mart 2015 Çarşamba

Beki İkala Erikli - Meleklere Yaşamak



Kitabın Adı   : Meleklere Yaşamak

Yazarı            : Beki İkala Erikli

Yayınevi         : Goa

Sayfa Sayısı   : 144

Türü               : Kişisel Gelişim

Okuduğum Tarih:
                               

Kitabın Beğendiğim Bölümlerinden Alıntı:
Başlarken…
Forma değil, öze odaklanın.
Bu kitaptaki bilgileri dilerseniz çöpe atın ama bunu yapmadan önce en azından bu fikirlerin bir kısmını bir deneyin.
İsterseniz bilim adamı gibi davranın. Bu sizin için bir bilimsel teori olsaydı, önce o teorinin gerçekliğini sınar, neler olduğuna bakardınız. Aldığınız sonuca göre, ya teorinizin doğru olduğuna karar verirdiniz, ya da başka bir teori üretirdiniz. “Meleklerle Yaşamak” ile ilgili de aynı şeyi yapın.
Önsöz
Ben hep sol beynimle hareket etmek üzere eğitilmiştim.
Terazi burcunun özelliğiymiş meğer bu, sonradan öğrendim.
MELEKLER
Melekleriniz, ilk nefesinizden son anınıza kadar sizlerle. Onlar her zaman yanınızda. Sizi korumak, kollamak, size tavsiyelerini, sevgi dolu sözlerini iletmek, gerektiğinde size cesaret vermek, gerektiğinde sizi avutmak ve her şeyin düzeleceğini, hatta çok iyi olacağını söylemek için varlar.
Aslında kulağınıza fısıldıyorlar çoğu kez doğru yolu. Ama biz genellikle onları duyamıyoruz, ya da “bana öyle geldi” deyip geçiyoruz. Hani içinizden bir sesin, “bugün şemsiyeni al” deyip de sizin omuz silktiğiniz ve akşam sırılsıklam eve döndüğünüz gün var ya, sizi dürten onlardı. Ya da gerçekten yapmak isteyip de bir türlü başlamadığınız o iş, hani hep erteleyip durduğunuz… Siz kalbinizin istediği yola doğru kollarınızı sıvamaya usul usul itenler de onlar.
Melekler neden buradalar?
Dünyaya huzur, barış getirmek için. Bu da sizinle, benimle, tek tek hepimizle başlar. Meleklerin tek istedikleri, bize biraz olsun huzur, mutluluk getirmek, bize yardım etmek. Yalnız bunu, ancak biz onlardan herhangi bir konuda yardım istersek yapabilirler, çünkü aksi halde özgür irademize müdahale etmiş olurlar.
Melekler için imkansız diye bir şey yok. Çünkü imkansız diye bir şey Allah için yok.
Melekler için küçük veya büyük rica da yoktur. Yeter ki sizi mutlu etsin istediğiniz şey, size biraz olsun huzur versin.
Meleklerinizden yardım almak için yapmanız gereken tek şey, onlardan belirli bir konuda yardım istemek. Onlar size yardım etmeye hazırlar.
Kur’an’da da adı geçen İsrafil (İngilizce’de Rafael), sağlık konusunda her zaman yardıma çağırabileceğiniz bir başmelektir.

MELEKLERDEN YARDIM İSTEMEK
Nasıl olduğu hiç ama hiç önemli değil. İsterseniz düşünün, isterseniz yazın, isterseniz yüksek sesle yardım isteyin, isterseniz onlara şarkı besteleyin… Melekleriniz her halükarda sizi duyarlar. Yeter ki onlardan yardım isteyin. Hangi konuda yardıma ihtiyacınız varsa, o konuda yardım isteyin. “Meleklerim, lütfen bana her konuda yardım edin!” demeyin, çünkü unutmayın ki melekleriniz özgür iradenize karışmazlar. Bu nedenle mutlaka belirli bir konuda yardım isteyin. “Meleklerim, lütfen bana bu konuda yardım edin.” Ya da “Lütfen bu konuda bana yol gösterin.” deyin.
O anda acilen mi yardıma ihtiyacınız var? “Meleklerim yardım edin, hemen şimdi!” deyin yeter. Melekleriniz, başınızın neden dertte olduğunu, o anda ne için yardım istediğinizi bilirler.
“Başmelek Mikail, lütfen yardım et, hemen şimdi!”
Küçük veya büyük rica da yoktur onlar için. Eğer istediğiniz şey, sizi biraz olsun mutlu edecekse, bu melekleriniz için yeterli sebeptir size yardıma koşmaları için. Onları başka işlerden alıkoyuyorum diye düşünmeyin. Aynı anda tek bir yerde olmak gibi kısıtlamalar, sadece biz insanlar için var…
Benim kısa yolum, kimden yardım isteyeceğimi bilmiyorsam, Başmelek Mikail’den yardım istemek, çünkü Mikail, aynı zamanda tüm meleklerin de yönlendiricisidir. Mikail, olayı en hızlı ve güvenli şekilde halleder.
Başkasının Meleklerinden Yardım İstemek
Kendiniz ve başkaları için meleklerden yardım istemenin dışında, melekler size çok farklı bir şekilde daha yardımcı olabilirler. Diyelim ki birinden farklı bir yaklaşım görmek istiyorsunuz. O kişinin meleklerinden yardım istemeyi deneyin.
“Ahmet’in melekleri, lütfen onun bu konuda olumlu davranması için bana yardım edin, niyetim iyi ve bu yol her ikimiz için de çok iyi olacak.” Diyebilirsiniz. Bunu içinizden de söyleyebilirsiniz.
MELEKLERİN İŞARETLERİ
Tüyler
Melekleriniz, eğer isterseniz, seve seve size yanınızda olduklarına dair işaretler yollarlar. Bazen de onlardan yardım istediğinizde “kartvizitlerini” bırakırlar size. Meleklerin yolladığı sevgi mesajlarından biri tüylerdir.
Bozuk paralar
Eskiden yerde bozuk para bulduğumda, hani beş, on kuruş gibi, eğilip almazdım bile. Artık biliyorum ki, meleklerimin “Biz buradayız ve evrenin bereketi sana akıyor!” demelerinin bir yolu önümüze yağdırdıkları bozuk paralardır. Bulduğunuz paranın üzerindeki resimlere de bakın. Bazen de bozuk paralarla size çok hoş mesajlar verebiliyorlar melekleriniz.
Sayılar
Meleklerin 1 sayısını neredeyse gözüne tutmalarına hiç şaşırmamıştım, ne de olsa 1, “düşüncelerine dikkat et, çünkü şu anda düşüncelerinle yaratıyorsun” demek.
2’li sayılar -22.22 ya da 222 gibi- “meleklerin senin yanında” demek. Onların sizi selamlaması ya da size destek olduklarını söylemelerinin bir başka yolu 2 sayısıdır. Aynı tüyler gibi, içinize su serpen işaretlerden biri bu. Hangi anda karşınıza çıktığına dikkat edin iki sayısının, mutlaka gülümseten bir mesajdır iki.
3’lü sayılar ise aydınlatılmış üstatların sizinle olduğu, sizinle çalıştığı anlamına gelir. 3 sayısını gördüğünüzde ilk aklınıza gelen kişiyi düşünün. Muhtemelen o insan size yardım ediyor ve bir şekilde size destek oluyordur.
4’lü sayılar, “bu işi meleklerine bırak, biz hallediyoruz” demek. İçinizi rahat tutun ve o işin en usta ellerde olduğundan emin olun. İşinizin doğru zamanda ve en doğru şekilde hallolacağına şüpheniz olmasın.
555; “doğru yoldasın, bu yaptığını yapmaya devam et” demek. Yani melekleriniz yürüdüğünüz yolu destekliyorlar. Ya da sonunda meleklerinizin tavsiye ettiği yönde ilerliyorsunuz artık ve “aferin” diyorlar size.
666; “bırak bizlere, bırak Allah halletsin” demek veya İngilizcede “Let go and let God”dır. Emin olun ki, her şey tamamıyla olması gerektiği gibi ilerliyor.
666’nın 444’ten farkı şu: 6 sayısı ile melekleriniz bilmenizi istiyorlar ki, sizin o konudaki endişe veya “acaba olacak mı, ne zaman olacak” gibi tasalarınız, olayı ters yönde etkiliyor. 6 sayısı ile dileğinizi yukarıya havale edip aradan çekilmeniz gerektiğini hatırlatmak istiyor melekleriniz.
7, benim görmeyi en sevdiğim sayılardan biri. “Biri mucize bekle” demek çünkü. Genelde o mucizenin ne olacağını bilemezsiniz. Tahmin etmeye çalışabilirsiniz tabi ama sürpriz olarak geliverir meleklerin mucizeleri. Bazen kendinizi bir konuda çaresiz hissediyorsanız karşınıza çıkar 777. Bir kez, sonra bir kez daha. Siz o konuda hiçbir çıkar yol göremiyorsunuzdur, ufukta bir umut ışığı da yoktur ama melekleriniz sizin için mucizeyi yaratmakla meşguldürler. Sadece düşünceleriniz pozitif yönde tutun ve gerçekten de bir mucize bekleyin. Gelecek çünkü.
8, “bereket sana geliyor” demek. Her anlamda bereket olabilir bu, özellikle de finansal anlamda. Para konusunda endişeleriniz varsa ve meleklerinizin tavsiyelerini dinliyor, gerekli adımları atıyorsanız, “Merak etme, sen üzerine düşeni yapıyorsun, inan para da gelecek.” diyor melekleriniz.
9, “hayatının amacı üzerinde çalış” demek. Sizin ve yakın çevrenizin dışında bir alanda, başkalarının iyiliğine yönelik bir konuda… Yaşam amacınızla ilgili meleklerin söyleyeceği çok şey var ilerleyen bölümlerde. Melekleriniz, 9 sayısı ile size “oyalanmayı, başka şeylerle uğraşmayı bırakın, yaşam amacınız yönünde yapmanız gereken her ne ise, onu yapın” diyorlar. “Şimdi!”
0, “Allah seni seviyor” demek. Kendinize, yaptıklarınıza güvenmeniz gerektiğinde karşınıza çıkabilir bu sayı. Genellikle de diğer sayılarla birlikte çıkıverir, o zaman onların anlamını ekleyin 0 sayısında. Örneğin 909 görüyorsanız, “Allah seni seviyor, bu hayatta yapman gereken işe koyulma zamanın şimdi” gibi…
MELEKLERİNZİ DUYMAK VE GÖRMEK
Melekleriniz size seslerini zaten bir şekilde duyuruyorlar aslında. Bunu mutlaka şu ana kadar “içinizdeki ses”, “içgüdü” ya da “his” olarak deneyimlemişsinizdir. Yalnızca sizi dürtenin, uyaranın sevgili melekleriniz olduğunun farkına varmamışsınızdır belki. Ya da ona başka bir şey demişsinizdir; içsel rehberliğiniz, yüksek benliğiniz gibi…
Meleklerimiz bize dört farklı şekilde duyururlar seslerini
Duyma
Görme
Hissetme
Bilme
Duyma ya da “duru işitme”
Duru işitme, genellikle içsel kulağınıza gelen bir sestir. Düşünce gibi gelir, sanki kendi düşünceniz gibi hissedebilirsiniz ilk başlarda bu sesi. Ama dikkat ederseniz, zamanla meleklerinizin o güzel, içinizi ısıtan sesini tanımaya başlarsınız. Bir süre sonra o tavsiyelere kulak verdikçe, meleklerinizin tavsiyelerini izledikçe ve izlemediğinizde neler olduğunu fark ettikçe çok daha net olacaksınız ayırt etme konusunda.
Melekleriniz, size seslerini başkaları aracılığı ile de duyurabilirler. Diyelim ki bir konuda onlara soru sordunuz. Aradığınız cevap, radyodaki bir şarkı ya da yemek yediğiniz restorandaki garsonun söylediği bir cümle olarak da gelebilir. Her şekilde, birden fazla gelen mesajlar, meleklerinizin yol göstermeleridir. Hele onları dinlememekte inat ediyor ama yine de onların rehberliğini rica ediyorsanız, melekleriniz size tekrar tekrar aynı mesajı ileteceklerdir.
Meleklerinize herhangi bir konuda danıştığınızda birden gözünüzün takıldığı şeylere dikkat edin. Ama özellikle bir şey aramasın gözleriniz. Meleklerin mesajları bir şekilde kendiliğinden gelecek, sizin dikkatinizi çekecektir.
Bir soru sorduysanız ve gözleriniz özellikle bir mesaj arıyorsa, bir yerleri tarıyorsanız bir anlam çıkarmak için, durun. Bunu yapan egonuzdur. Zorladığınızda değil, kendiliğinden gelen mesajlara dikkat edin. Tanrısal olan onlardır. Tek yapmanız gereken, aramayı bırakıp başka şeylere yoğunlaşmak. Mesaj gelecektir, kendiliğinden gelecektir, kolayca. İşi meleklerinize bırakın ve onlara güvenin. Hiçbir şey gelmediğini düşünüyorsanız, tekrar tekrar onlardan isteyin sizlere tavsiyelerini bildirmelerini. Bırakın onlar uğraşsın, siz değil. Bunu seve seve yapacaklardır.
Duru hissetme
Duru hissetme, fiziksel veya duygusal bir his olarak gelir. Bazen bir konuyu düşünürsünüz ve karnınıza bir ağrı girer. Ya da yüreğiniz hoplar heyecanla o yeni işi düşündükçe. İşte bunların hepsi, hissetme yoluyla bedeninize gelen mesajlardır.
Artık dinleyin o hissi. Ona odaklanın, anlayın tam olara neye işaret ediyor. Diğer “duru”larınızı da çalıştırın, birleştirin size gelenleri. Bileceksiniz. Vücudunuz, sizin en güçlü anteninizdir. Vücudunuzla aldığınız mesajlara kesinlikle güvenin ve bilin ki her tavsiye ile biraz daha net sezecek, biraz daha rahat almaya başlayacaksınız meleklerinizin tavsiyelerini.
Duru biliş
Hani bazen bir şeyleri bilirsiniz de, nasıl bildiğinizi bilmezsiniz ya… Ya da size “malum olur”. İşte duru biliş tam budur. “Biliyordum zaten, içime doğmuştu!” dediğinizde olan da bu.
Melekleriniz size bazı mesajları düşünce olarak da yollayabilirler. Aradığınız soruya cevap, hiç beklemediğiniz bir anda pat diye geliverir. İlham gibi. Aniden. Özellikle de konseptlerle düşünen biriyseniz, duru biliş sizin en güçlü yanınız olabilir.
NLP ve “Duru”larınız
Neurolingual Programming ya da NLP diye bilinen alanda da ağırlıklı komünikasyon yönünüzü anlamanızı sağlayan benzer bir tanımlama var. Üç şekilde kendimizi ifade ettiğimizi söyler NLP: görsel, işitsel ve kinestetik (hissel) yolla.
NLP’nin tanımlamasına göre, siz görsel biriyseniz, konuşurken sıklıkla görsel ifadeleri kullanıyorsunuzdur. Gözleriniz de sık sık yukarıya bakar konuşurken. Bunu bilinçdışı yaparsınız. “Şuna bir bakalım” veya “Bu işin sonu kötü görünüyor.” gibi ifadeler kullanırsınız.
İşitselseniz eğer, duyma ile ilgili sözcükleriniz ağırlıktadır kullandığınız cümlelerde. “Kulağa hoş geliyor.” gibi. Gözleriniz, kendinizi ifade ederken, sıklıkla sola veya sağa kayar kulaklarınıza doğru. Sanki kulaklarınızla bir şeyler dinlermişsiniz gibi. Bu da tamamen bilinçdışı bir harekettir.
Kinestetik, yani hisleri yansıtan kelimelerle konuşuyorsanız, “Bu hiç içime sinmedi” veya “İçimde çok iyi bir his var” gibi sözler sık çıkar ağzınızdan. Gözleriniz ise aşağıya kayar, kendi içinizi dinliyormuşsunuz gibi.
Sizin NLP’deki “diliniz”, meleklerle iletişimde, mesajları almada en güçlü yönünüzle örtüşür. Bir süre konuşmanıza kulak verirseniz bu üç yönden hangisinin sizin için ağır bastığını anlarsınız.
Meleklerim mi söylüyor bunu, yoksa uyduruyor muyum?
İçimizde iki ayrı güç, iki farklı ses var aslında. Biri sevgili meleklerimizin sevecen, cesaret, güven aşılayan o yumuşak sesi, diğeri de egomuzun güçlü, gür, neredeyse hükmeden sesi. İçimizi burkan, enerjimizi, cesaretimizi kıran, kendimizi bir dakika öncesine göre daha zayıf ya da daha kötü hissettiren.
Yaşam koçluğunda “sabotör” deriz egonun sesine. Yapmak istediğiniz o harika hayale imkansız diyen, kalbinizin izinde atacağınız adımları engelleyen, sabote etmeye çalışan ses. Yüksek benliğimizin, meleklerimizin sesi, içimizdeki Tanrısal ses ise bizi cesaretlendirir, bize güç verir.
“Egonun sesi mi bu, yoksa meleklerimizin seslenişi mi?” sorusunun belki de en kısa cevabı, o sesin sizi nasıl hissettirdiğine bakmak. İçinizdeki his iyi mi, kötü mü? Daha güçlü mü hissettirdi kendinizi o ses, yoksa kendinizi sorgulamanıza, kendinizden şüphe duymanıza mı neden oldu? Melekleriniz sesi yumuşak, güven veren, kendinizi iyi hissettiren tondadır. Sizi uyarsa bile meleklerinzi, bir şekilde içinizdeki his size güven verir. Egonun sesi ise size kötü, panik içinde veya güvensiz hissettirir.
Egonun sesi meleklerin sesinden daha yüksektir. Bağırmaya bayılır ego. “Melekler fısıldarlar” derler, doğrudur. Usul usul konuşurlar sizinle melekleriniz. Ses tonları bile içinizi yumuşatır.
Egonuz karşılaştırmalara, rekabete bayılır. Böylece diğer insanlardan, kaynağınızdan ayrı olduğunuz yalanını güçlendirir ego. Aslında Allah ile, diğer insanlarla bir şekilde bağlantıda olduğumuzu, bir olduğumuz bilmemizi istemez. Hem de hiç istemez. Bu ayrılık illüzyonunu da, bizi birbirimizle karşılaştırarak ayakta tutar. “Ben ondan daha iyiyim. Ben yetersizim. O yapabilir de, bende o yetenek yok ki, ben, ben, ben…” Melekleriniz size “sen” diye seslenir, ego ise “ben” diye. Melekleriniz size odaklanır. Sizi başkaları ile karşılaştırmaz, en fazla “Bunu sen de yapabilirsin!” derler. “İnan, sen de yapabilirsin!” Melekler, sizdeki sınırsız yeteneği, potansiyeli, içinizdeki saf sevgiyi görürler. “Başarabilirsin!” derler.
Melekleri görebilir miyiz?
Koruyucu meleklerin rengi beyaz, baş meleklerin ışık kıvılcımları ise farklı renklerde olabiliyor. Örneğin Başmelek Mikail’in aurası gece mavisi tonlarında. Koyu mavi flaşlar gördüğümüzde Mikail’in yanınızda olduğundan emin olabilirsiniz.
MELEKLER VE YAŞAMINIZIN AMACI
Hepimiz bu hayatta bazı şeyler öğreniyoruz. Kişisel derslerimiz var. Dikkat edin, istisnasız herkes sabır, koşulsuz sevgi, şefkat, affetme, kendine güven gibi temalar üzerinde çalışıyordur.
Yaşamımın amacı ne diye kafa yorun. Bu konuda meleklerinizden yardım isteyin. Şu ana kadar neyin size coşku verip, sizi kuşlar gibi hafif hissettirdiğine, hangi olayların ya da haberlerin size en çok üzdüğüne, neyin gözlerinizin yaşarmasına neden olduğuna bakın. Tepenizi attıran ne? Dayanamadığınız, seyirci kalamadığınız olaylar ve hisleriniz, bu konudaki en büyük rehberiniz olacaktır. Bir de kime kıskançlık derecesinde hayransınız? Muhtemelen o insanla yaşam amacınız benzeşiyordur.
Melekler şöyle diyor bu konuda:
Herkesin bir yaşam amacı var. Bazılarınızınki sadece harika bir yaşam sürmek.
Bu konuda Başmelek Mikail’in tavsiyelerini iletiyorum:
Sevgili arkadaşlarım,
Öncelikle yaşamınızın amacını gözünüzde büyütmeyin. Yaşamınızın amacı, size en doğal gelen, en kolay yaptığınız şey aslında. Bu yolda yürümek için her türlü yeteneğe, donanıma ve bilgiye sahipsiniz. Evet, buna şu anda sahipsiniz. Hiçbir ek eğitime, hiçbir şeye ihtiyacınız yok. Bilin ki diğer her şey egonuzun ‘erteleme taktiği’nden ibaret. Kendinize güvenin sevgili arkadaşlarım. Şimdi, şimdi bu yolda yürümeye başlayın!
Yaşamımın amacı ne? diye soruyorsunuz. Bu soruyu kendinize sorun. İçinize dönün ve sakin bir ortamda, belki doğada, sırtınızı bir ağaca dayayıp sorun. Benim yaşamımın amacı ne? Ve sonra da bekleyin. Bir cevap alacaksınız. Bu bir his, bir resim, bir ses olarak da gelse dikkat edin. Atmanız gereken ilk adımın anahtarı orada olacak.
Benden bu konuda yardım isteyin. Benim güçlü sesimi bir şekilde duyacak, mesajımı bir şekilde alacaksınız. Aldığınız bilgiye güvenin. Egonuzun “uyduruyorsun” demesine aldırmayın. Çünkü ben yanınızda olacağım ve size yol göstereceğim.
İlk adımınız ufak bir adım gibi gelebilir. Önemli değil. O adımı atın, kalanı iplik söküğü gibi gelecektir. Biz, size adım adım yok gösteririz. İnancınız, bir sonraki adımın ne oluğunu görmenizi sağlayacak. Bilin ki her adım çok değerli ve biz her adımınızda yanınızdayız, size destek oluyoruz.
Işıkla kalın sevgili arkadaşlarım.
Başmelek Mikail.
Başmelek Mikail’in görevi, dünyadan egoyu uzaklaştırmak ve ışığı, sevgiyi dünyaya yaymak; hepimizin yaşam amacımız doğrultusunda ışık dolu hayatlar yaşamasını sağlamaktır. Düşünün, hepimiz hayatımızın amacını yerine getirerek yaşadığımızda, yolumuzda yürüdüğümüzde dünya nasıl bir yer olacak? İşte bu yüzden, hayatımızın amacı doğrultusunda yürümemiz için teker teker hepimizin belki de en büyük yardımcısı Başmelek Mikail’dir.
Başmelek Mikail, akaşik kayıtlar diye bilinen, tüm geçmiş yaşamlarımızın ve bu hayatımızın da amacının kayıtlı olduğu deftere de hakimdir. Onu meditasyonlarınız sırasında yanınıza çağırıp, sizi akaşik kayıtların olduğu eterik kütüphaneye götürmesini isteyebilirsiniz. Eğer rica ederseniz, size sizin defterinizde, yaşam amacınızın yazılı oldu sayfayı gösterebilir.
MELEKLER VE SAĞLIK
Loise Hay’in Düşünce Gücü ile Tedavi adlı eseri, bütün hastalıkların ardındaki düşünceleri ve bunları nasıl değiştirebileceğimizi açıklayan bir başucu kitabı.
Yine de meleklerimizden yardım istersek, onlar bizlere seve seve yardım ederler sağlık alanında. Sağlık konusunda en büyük yardımcımız Başmelek Rafael veya Kur’andaki adıyla İsrafil. Rafael’in adı, “Allah’ın iyileştirici eli” anlamına geliyor ve “rofe” doktor demek. Rafael, fiziksel ve duygusal bedenimizi şifalandırmak konusunda mucizeler yaratabiliyor. Tabi bunu ondan ister ve iyileşmemiz için izin verirsek.
Nasıl sağlıklı kalırız Rafael?
Düşüncelerinizi temiz tutun. Beyninizde sağlıklı düşüncelere yer verin. Sizi telaşlı, stresli, acele ettiren, moralinizi bozan, kısacası kötü, negatif düşünceleri atın kafanızdan. Düşüncelerini kontrol edebilirsiniz. Evet, basit değildir bu ama herkes için mümkündür. Kırmızı bir gül düşünün dediğimde bunu yapabiliyorsunuz, o halde kontrol sizde, başkasında değil. Şu anda ne düşünüyorsunuz? Biraz bekleyin, bir düşünce gelir. Dikkat edin, o düşünceyi yakalarsınız. Bir süre sonra düşünceler, bir duygu yaratır sizde. Düşünceleri yakalayamadığınız zaman duyguyu yakalayın. İyi hissetmediğiniz her an, düşüncelerinizi iyi hissettirecek yerlere yöneltin. Sağlığın anahtarı bu.
Vücudunuzu dinleyin. Vücudunuz tepkileri, sizlere vermeye çalıştığı mesajlardır. Düşüncelerinizi değiştirin diyordur vücudunuz, ya da davranışlarınızı. Kendinize bakın diyordur örneğin, dinlenin. Vücudunuz dinlemediğinizde hasta olur, mecburen üç gün yatarsınız. Dinlenince de kalkarsınız ayağa.
Bu kadar basit yani?
Evet, bu kadar basit. İnanması zor ama gerçek bu. Sorumluluğunuzu alın elinize. O beni hasta etti demeyin. Edemez. Sizin düşünceleriniz ya da bilinçaltınız buna izin vermedikçe başka biri veya başka bir şey sizi hasta edemez.
Bizim mucizelerimize gelince, her şey sizin inancınızla mümkün. İyileşeceğinize dair bir dirhem bile inanç olmasa sizde, biz bir şey yapamayız. Sonuçta sizin özgür iradenize karşı çıkamayız. Olmaz derseniz, olmaz.
BAŞMELEK MİKAİL VE DİĞER BAŞMELEKLER
Mikail’in adı, “Allah gibi olan” demek ve Başmelek Mikail’in görevi; egoyu ve korkuyu dünyamızdan, hayatımızdan uzaklaştırmak. Mikail, eğer ondan istersek bize her türlü negatif enerjiye, ülkemizde nazar dediğimiz olaya ve tehlikelere karşı o kusursuz kalkanı ile korur. Nazar boncuğunun renginin Başmelek Mikail’in koyu mavi rengi ile aynı olması hiç de tesadüf değil bence…
Başmelek Mikail’i diğer başmeleklerin yöneticisi gibi de düşünebilirsiniz. Eğer kimden yardım isteyeceğinizi bilmiyorsanız, Başmelek Mikail’den yardım isteyin. O, size gereken yardımı hızlı bir şekilde yönlendirecektir.
Başmelek Mikail’i ilk kez çağırdığımda onun renklerini henüz göremiyordum. Ama çok belirgin bir şekilde güven verici, sımsıcak bir enerji hissederdim yanımda. Sonraları, onunla çalıştıkça onun koyu mavi (kobalt mavisi) aurasını görme fırsatım oldu. Koyu mavi kıvılcımlar görürseniz, bilin ki Başmelek Mikail sizinle.
Başmelek Mikail’in değişim üzerine yazdırdığı mesajı paylaşıyorum sizlerle:
Arkadaşlar, sizlerden değişikliğe kucak açmanızı istiyorum. Emin olun ki söz konusu olan değişiklikler hayırlıdır, size dünyanız başınıza yıkılıyor gibi gelse de… Öyle olmuyor. Biz eskiyi atıyoruz ki, yeniye yer açalım. Sizleri esasında ihtiyacınız olmayan şeylerden kurtarıyoruz ki, asıl yüreğinizde olana doğru yürüyebilirsiniz.
Sizlere diyoruz ki, ilk adımı atacak cesareti bulun kendinizde. Ayak sürümeyi, başka şeylerle kendinizi meşgul etmeyi bırakın ve cesur olun.
O ilk adımı atın.
Sevgili arkadaşlar, siz o adımın ne olduğunu gayet iyi biliyorsunuz. (Benim rehberlerim, şu an ilk aklınıza gelenin doğru şey olduğunu söylüyor) Melekleriniz, dur durak bilmeden o ilk adımın ne olduğunu kulaklarınıza fısıldıyorlar. Eğer hala atmanız gereken ilk adımın ne olduğunu bilmiyorsanız, şu anda biraz durun. Gözlerinizi kapatın, derin bir nefes alın ve kendinize ŞİMDİ o ilk adımın ne olduğunu sorun. Bu satırları okumayı bir an olsun bırakın ve bunu hemen şimdi yapın.
Aklınıza bir şey gelecektir.
Size gelen her ne ise, delice de gelse, onu yapın. Bize güvenin. Ne kadar önemsiz, ne kadar mantıksız görünürse görünsün, bu doğru yolda bir adım olacak ve bizler sizin yanınızda, sizi o yolda taşımak üzere bulunacağız. Bilin ki çok seviliyorsunuz ve bizler size destek olmak için yanınızdayız.
Özlem duyduğunuz hiçbir şey erişilmez değil sizin için. Her kim olmak isterseniz, her ne yapmak istersenz, onu yapabilmek için gerekli donanımla geldiniz. Bunun için gerekli her şey şu anda elinizde.
Bu zamanlar güzel zamanlar sevgili arkadaşlarım, bu zamanlar yerinde sayma zamanları değil. Gerçek siz’i kucaklayın, gerçekten istediğiniz şeye kucak açın ve artık istemediğiniz şeyleri bırakın. Bizlerden yardım isteyin, biz yolculuğunuzu güzel, sevgi dolu ve eğlenceli kılalım.
Hayat kolay olmalı aslında. Yukarıya tırmanmak için çok çalışmak, çok ter dökmek gerek gibi eski inançlarınızı bırakın. O günler geride kaldı. Işığa, sevgiye kucak açın ve kalbinizin istediği yöne gidin.
Güvenin. Allah’a, evrene, kendi gücünüze ve bizim size yardım etmek için burada olduğumuza güvenin.
Sizleri sevgi ve ışıkla kucaklıyoruz sevgili arkadaşlarımız.
Başmelek Mikail.
BAŞMELEK MİKAİL İLE KENDİNİZİ, SEVDİKLERİNİZİ KORUMA
Tek yapmanız gereken, koruma altın almak istediğiniz kişiyi aurası, yani vücudunun birkaç santim üzerindeki enerji alanı dahil, tamamen bir koyu mavi kalkanla çevirmesini rica etmeniz Mikail’den. Sonra da kalkanı on iki saatte bir yenilemeniz gerek. Mutlaka kalkanı hayal etmeniz de şart değil, kalkan diye düşünmeniz bile yeterli. Unutmayın işi Başmelek Mikail yapıyor.
BAŞMELEKLER VE BİZLERE MESAJLAR
Deneyin sevgili arkadaşlarım. Beni hayatınıza taşımanın en güzel yolu denemek. Bir çocuk saflığı, merakı ile deneyin. Mantığınızı bir an için bir kenara atın ve deneyin. Benden yardım isteyin ve neler olduğunu kendi gözlerinizle görün. Biz size yardıma hazırız sevgili arkadaşlarım. Size yardım etmek, en çok istediğimiz şey. Kollarınızı açın ve yardımlarımızı alın.
Sevgiyle ve ışıkla kalın sevgili arkadaşlarım.
Başmelek Uriel.
Başmelek Uriel, bir şeyleri hatırlayamadığımızda da bize yardımcı olur hem de anında. Hani birinin ismini hatırlamaya çalışırsınız, yüzü gözünüzün önündedir… O anda Uriel’i çağırın.
Başmelek Sandalfon ve Müziğin Büyüsü
Müziğin ve “yerine gelen duaların” başmeleğidir Sandalfon.
Başmelek Raziel ve Ezoterik Sırlar
Başmelek Raziel, ezoterik sırların başmeleğidir. Allah’ın tahtına öylesine yakın oturduğu söylenir ki, onun tüm sırlarına vakıftır. Adı da Allah’ın sırları anlamına gelir. Yaratmanın, dönüşümün ve simyanın başmeleğidir. Bence gerçek simyanın, yani kendi içimizdeki karanlığı, sevgiyle ışığa dönüştürmenin de başmeleğidir Raziel.
‘Her şeyin anahtarı sizde sevgili arkadaşlarım.’ diye başladı sözlerine Raziel o bilge sesiyle. Bizler sadece aracı olmak için buradayız. Kendi gücünüzün farkına varmanız, kendi büyüklüğünüzü görmeniz ve o gücü sevgi ile elinize almanız için.
Bizden yardım istediğinizde, aslında kendi gücünüzü açığa çıkartıyorsunuz, kendi engellerinizi ortadan kaldırıyorsunuz.
Aynaya bakın, -gözlerinizin içine. Kaçırmayın gözlerinizi kendinizden –ruhunuza bakın. Gücünüzü görün. Korkmayın. Anlayacaksınız demek istediğimi. Bileceksiniz. Hissedeceksiniz.
Başmelek Raziel, geçmiş yaşamlarımıza da şifa verir. Tüm geçmiş yaşamlarımız, üçüncü gözümüzde bir film bandı gibi kayıtlıdır. Bu bilgilere üçüncü gözümüz aracılığı ile ulaşıp, geçmiş yaşamlarımızın izlerini şifalandırmasını rica edebiliriz Raziel’den.
Uyumadan önce, Başmelek Raziel’in sizinle uykuda çalışmasını isteyebilirsiniz.
Başmelek Raziel, kendi gücümüz konusunda şunları söylüyor:
Arkadaşlar,
Gücünüzü elinize alın. Güç, size Allah tarafından verildi. Her birinize ayrı ayrı verlid. Güç sizin, güç sizin kendi elinizde. Kulaklarınızın etrafında vızıldayan karasinekleri dinlemeyin. İster egonuzun, korkunun, şüphenin ya da endişenin sesi olsun, ister dışarıdan birinin söyledikleri fark etmez. Sizi güçsüz hissettiren, gücün dışınızda olduğunu söyleyen her ses, yanlış yoldur. Çünkü güç sizde.
Güç, Yaradan’ın size verdiği sevgiyle, inançla, güvenle içinize yerleştirdiği hazinenizdir. Ve sadece siz gücünüzü açığa çıkarabilir, onu serbest bırakabilir, onu sınırsız kılabilirsiniz. Bu yolda size yol gösteren öğretmenleriniz olabilir ama hiç kimseye ya da hiçbir şeye gücünüzü teslim etmeyin. Gücünüzün onlara bağlı olduğunu düşünmeyin. Bunu söyleyenlere inanmayın. Çünkü tek bir gerçek vardır. O da budur: güç sizsiniz!
Aradığınız tüm bilgelik, aradığınız tüm cevaplar, aradığınız tüm hazineler içinizde, sizde var. Siz saf ışıksınız, özünüz budur ve saf ışık yaratır. Tüm cevapları, tüm ihtiyaç ve isteklerinizi yaratır. Sınırsızdır. Kendinizi sınırlamayın. Sınırlarınız, zincirlerinizi kırın. Özgür, sınırsız olun.
“Sevgili Raziel, seninle nasıl çalışabiliriz?” diye sordum ona. Şöyle dedi:
Beni yanınıza çağırım. Benim enerjimi hissedin. Benden yardım isteyin etrafınızdaki illüzyonu dönüştürebilmek için. Bunu siz yapacaksınız, ben sadece sizin gücünüze memnuniyetle aracı olacağım. İstek, yaratma gücü içinizde. Dönüştürme –simya- yeteneği hepinizin içinde.
Bunu başarabilenlerinize inanın, onlar sadece bir adım ilerdeler sizden. Olmaz demeyin. Olur deyin. Ve olacak.
Ve öyle de oldu.
Başmelek Azrail ve Vefat Etmiş Sevdiklerimiz
Başmelek Azrail’in adı “Allah’ın yardım eden eli” demek. Evet, Başmelek Azrail ölüm anında yanımızda ama sadece bize yardım etmek, ışığa yumuşak bir şekilde geçmemizi sağlamak için. Kaybetme acısını hafifletmek için de birebirdir Başmelek Azrail. Bir ölüm durumunda onu, sevdikleriniz için, kendiniz için yardıma çağırabilirsiniz.
Başmelek Raguel ve İlişkiler
Başmelek Raguel’in adı, “Allah’ın arkadaşı” anlamına geliyor. İlişkileri şifalandırır Raguel, ortama huzur getirir. İyi gitmesini istediğiniz ilişkilerde, bir tartışma ortamında, ya da bir iş toplantısında Raguel’i çağırın. Konuşmaya sevgi katarak herkesin lehine, konunun yumuşak bir şekilde çözülmesine yardım edecektir. O anda size gelen tavsiyelere de uyun. Susmak geliyorsa içinizden, ya da bir şey söylemek kalbinizden, bunu yapın. Zor da olsa yapın.
“Peki Raguel,” dedim. “diyelim ki gerçekten çıkmaza girmiş bir ilişki var. Uzun zamandır sevgiden uzak, hem de çok uzak bir hava hâkim ilişkiye. Ne yapmalı?”
“Cevabımız tek sevgili arkadaşım. İlişkiye sevgi akıtın. Bunu sözlerinizle, hareketlerinizle, düşünce ve duygularınızla yapın. Bilin ki düşünce ve duygularınız da çok net enerjilerdir ve bunu karşınızdaki bir şekilde mutlaka hisseder, alır. Tüm benliğinizle o insana karşı tamamen sevgi ile dolduğunda, işte o zaman konuşun, o zaman iletişime girin. Bırakın sözleriniz, kalbinizden dökülsün. Göreceksiniz, ilişkinin dinamiği değişecek. Çünkü bu böyledir. Başka türlü olamaz.
Sevgiyle ve ışıkla kalın sevgili arkadaşlarım.
Başmelek Raguel.

Başmelek Ceremayel (Jeremiel) ve Değişim
Sevgili Ceremayel’in patlıcan moru aurası bana hep değişimi çağrıştırır. Değişimler, aslında küçük ölümler ve doğumlardır diye okumuştum bir yerlerde. Çünkü her değişiklikte bir şeyler ölür ve yeni bir şeyler doğar. Her bitiş, aslında bir başlangıçtır, yeni bir dönemin başlangıcı.
Başmelek Ceremayel şöyle diyor.
“Ben değişimin güzel ışığını getiriyorum sizlere. Aslında her dileğinizin ardında bir değişim saklı. Bir şeyler ölür ve bir şeyler doğar gerçekten de ister küçük, ister büyük değişimler olsun, yine de bu olur. Aslında sizlere güzellik ve ışık getirir her değişim, her yenilik. Ama bazen size zor gelen, bu olayların ardındaki ışığı ve güzelliği fark edebilmek. Halbuki bu, aslında sadece bakış açınıza bağlı. Çok ufak bir düşünce, minik bir kıvılcım, en zor değişimlerin bile ardındaki cevheri, hediyeyi, güzelliği görmenizi sağlayabilir. Ve o zaman her şey değişir. Her şey!
Ben size her durumda, her anda, en karanlık anınızda bile, o durumla ilgili ufak, küçücük de olsa var olan hayrı bulmanızı tavsiye ediyorum. O durumdaki hayır, o durumdaki “iyilik” ne? Mutlaka ve mutlaka birinin öğrendiği bir şey, yaşadığı bir deneyim veya aldığı bir hediye vardır. Bunu gördüğünüzde sevgili arkadaşlarım, en zor anınız bile kolaylaşır.
Bilin ki, her şeyin ardında bir düzen, bir neden var. Ve sizin de bu düzende çok önemli bir rolünüz var. Kendinize sorun; Benim tüm bu senaryodaki görevim ne?
Cevabı bulacaksınız. Ve o zaman her şey netleşecek. Ve bu da geçecek. O hayal ettiğiniz, istediğiniz an gelecek. Ve o an bileceksiniz ki, o anın tadına varmanız için bu zor dönemler gerekliymiş.
Sizden hayatınızın bir çetelesini çıkarmanızı isteyeceğim sevgili arkadaşlarım. Ne iyi, ne kötü gidiyor şu an yaşamınızda? Neyi bırakmalısınız? Neyi yaşamınıza dahil etmelisiniz? Ne eksik, ne artık gereksiz? Buna zaman ayırın ve benden artık ihtiyacınız olmayan her şeyi; korkularınızı, alışkanlıklarınızı, gereksiz ilişkilerinizi bırakmak için yardım isteyin. Ben yanınızda olacağım. Beni çağırın ve tüm istemediklerinizi teker teker bir nefesle bırakın. Ben onları alıp, ışığa dönüştürmekten sevinç duyacağım.
Sevgi ve ışıkla kalın sevgili arkadaşlarım.
Başmelek Ceremayel.
Başmelek Ceremayel, aslında affetmenin de başmeleği. Affetmek, en çok sizin için önemli, çünkü birini affedemediğinizde, ona karşı hissettikleriniz sizi, duygusal sağlığınızı ve en sonunda fiziksel bedeninizi etkiliyor. Lütfen Başmelek Rafael’in sağlık üzerine olan sözlerini hatırlayın. Affetmeme duygusu, vücudunuz için bir zehirdir.
“En çok kimi affetmeye ihtiyacım var?” Aklınıza ilk gelen kişiyi alın. Onu affetmeye ne kadar hazırsınız?
Bilin ki affetmek, onun yaptıkları doğru anlamına gelmiyor. Sadece kendinizi ona karşı duyduğunuz zehirlerden arındırmak olarak düşünün bunu. Bir çeşit duygusal detoks gibi.
Şimdi, bir ile on arasında bir not verin kendinize, 10; bu duyguları bırakmak olsun, 1; kesinlikle bırakmamak… Yanıt 1,5 veya 1,1 bile olsa, devam edebilirsiniz…
Şimdi, Başmelek Ceremayel’i çağırın. (Başmelek Ceremayel, lütfen şimdi benimle ol!” demeniz yeterli). 1 ile seçtiğiniz o sayı arasındaki parçanıza, benliğinizin o bölümüne odaklanın. Derin bir nefes alın ve o insanla ilgili tüm duygularınızı, her şeyi ama her şeyi bu nefese toplayın ve nefesinizi tutun. Başmelek Ceremayel’den o kişi ve olaylarla ilgili her şeyi bırakmak için yardım isteyin ve nefesinizi verin. Nefes verdiğinizde nasıl hissettiğinize dikkat edin.
Bu işlemi dilediğiniz kadar çok kişiyle, hatta kendiniz için bile tekrarlayabilirsiniz. En iyisi, affetmeniz gereken herkesin bir listesini çıkarın… Zamanınıza ve enerjinize değecektir, emin olun.
Başmelek Ceremayel, affetmek hakkında şunları söylüyor.
Sevgili arkadaşlarım,
Affedebilmek çok büyük bir meziyettir. Affedebildiğinizde en çok kendinize ve sevdiklerinize iyilik yapıyorsunuz aslında. Çünkü o içinizde beslediğiniz duygular, sizi ve ilişkilerinizi zehirliyor. Şu ana kadar hepimiz sevgiden, kusursuz sevgiden söz ettik sizlere. İçinizde zehir tutarken koşulsuz sevgi nasıl var olsun? O verimli bahçenizi zehirli otlarla, sarmaşıklarla kaplamayın ki, sevgi yeşersin yüreğinizde. Işık saçın, karanlığı barındırmayın.
Ayın Evreleri, Duygular ve Başmelek Haniel
Sevgili Başmelek Haniel, ayın ve ayın enerjilerinin, bilinçaltı ve duyguların başmeleğidir. Başmelek Haniel’in adı “Allah’ın zarafeti” anlamına gelir. Zarafet deyince, nezaket, anı onurlandırma gibi vasıflar söz konusu Haniel için.
Haniel’i hayatınızın her anına zarafet katmak için çağırabilirsiniz – iş toplantıları, önemli konuşmalar ya da verdiğiniz prezantasyonlar için örneğin. İşte sevgili Haniel’in bize mesajı:
“Ben Başmelek Haniel’im, bilinçaltının, duyguların, hislerin ve ayın başmeleği. Ayın duygularınızla çok yakın bir bağlantısı olduğu doğrudur, çünkü sizler fiziksel varlıklarsınız ve gökyüzündeki cisimler sizin vücudunuzu etkiler size en yakın gökcismi de ay. Ayın evrelerini ve etkilerini kucaklayın sevgili arkadaşlarım ve ayın duygularınızı nasıl etkilediğinin farkında olun. Bu enerjiden yararlanın, çünkü bu enerji çok özeldir ve bunu yaparsanız, o enerji sizin için çalışacaktır.
Benim dolunay ritüelim gerçekten çok basit. İstemediğim her ne varsa hayatımda olan; şüphe, stres, endişeler, korkular vs… Her ne varsa, hepsini ama hepsini bir kağıda yazıp dolunay zamanı onları yakmak ve külleri doğaya bırakmak. Bu işi İstanbul’un ortasında bir evde, altıncı kattan yapıyordum ve tamamen sönmüş küller aşağıya inerkenki hafiflemeyi hissetmemek imkansız oluyor! Bazen de sadece lavaboya atıp sulara karışmasını izliyorum küllerin.
Sevgili arkadaşlarım, insanlar binlerce yıldır ayın güçlerinden yararlanmışlardır. Siz de şimdi, yüreğinizin istediklerini elde etmek için, yüksek amacınız için bunu kullanın. Dolunayda psişik gücünüzün zirvesine ulaşırsınız, büyüme arayanlarınız için bu zaman, derine inmek ve ruhunuza bakmak için harika bir zamandır.
Başmelek Haniel’e, son olarak ayın gücünü nasıl kullanabileceğimizi sordum. Bana, “Yeni ayı yeni işlere başlamak, dolunayı da bırakmak için kullan.” dedi. Ay büyüdükçe, büyümesini istediğin şeylere yönelmen son derece mantıklı.
Şefkatin Başmeleği Zadkiel
“Allah’ın hakkaniyeti” ve şefkat. Zadkiel deyince aklıma gelenler bunlar diye düşündüm Zadkiel’in resmine bakarken.
Doğru! dedi Başmelek Zadkiel duru ve net bir sesle. “Ben, doğruluğun, hakkaniyetin başmeleğiyim. Ben, içinizdeki şefkati tetikler, uyandırırım. Karşınızdaki, belki köpürdüğünüz o kişinin aslında neler yaşadığını varlığınızın bir yerinde anlamanızı sağlarım. Anladığınızda değişirsiniz. Beni çağırdığınızda, zaten siz buna niyet etmişsinizdir içinizde bir yerlerde. Zaten o insanla bu “hayali” tartışmayı, çekişmeyi yaşamak istemiyorsunuzdur. İçinizde barışı, huzuru bilirsiniz ve bu sizin saf, doğal halinizdir. Özünüzdür. Özünüz sizi çağırır, uyanmanız ve olanlara “dur” demeniz için. Ve siz bir şekilde bana seslenirsiniz. Ya da yüce Allah’a. Olayları yumuşatması, bir şekilde sevgi akıtması için her şeye ve herkese. Belki tam bu değildir söyledikleriniz ama kalbinizdeki budur. Çünkü bilirsiniz, saf sevgi her şeyi çözer. Her şeyi şifalandırır. Tüm ilişkileri, tüm anlaşmazlıkları, tüm kavgaları…
Dolunayı kullanın. Kalbinizdeki kırıklıkları, kırgınlıkları, sevdiğiniz, kızdığınız, nefret ettiğinizi düşünseniz de aslında, gerçekte sevdiğiniz o güzel insanları affedin. Bu hisleri dönüştürmemizi isteyin bizlerden. Tek yapmanız gereken bu. Biz kalanını halledeceğiz.
Başmelek Zadkiel’i düşündüğümde aklıma gelen şefkat, farklı bir şefkat duygusu. Kendinizi karşınızdakini yerine tamamen koyduğunuzda, onun hissettiklerini hissedecek kadar onun yerine koyduğunuzda, ona karşı duyacağınız anlayışı düşünün. Bunu yapmak o kadar da kolay olmayabilir.
Bir de ben affetmekle ilgili çalışırken, Ceremayel ile birlikte Zadkiel’i de çağırırım, kalbimizi yumuşatması ve sevginin pembe ışığı ile doldurması için.
Hayatın Kaybolmuş Parçaları ve Başmelek Şamuel
Başmelek Şamuel’in adı, “her şeyi gören” anlamına geliyor. Başmelek Şamuel, hayatınızın kaybolmuş parçalarını bulmanıza yardım eder. Hayatınızın işini, evini, eşini bulmak gibi. Bir de evde bir şeyler kaybolduğunda en büyük “eşya bulucunuz” olabilir Şamuel. Hemen “Başmelem Şamuel, lütfen anahtarımı bulmama yardım et!” deyin. Sonra da eliniz bir yere uzanırsa ya da içinizden daha önce bakmadığınız alakasız bir yerlere bakmak gelirse yapın bunu… Çıkacaktır kaybolduğunu düşündüğünüz eşyanız.
“Hiçbir şeyi kaybetmediğinizi bilin. O, her zaman oradaydı ve her zaman orada olacak siz hazır olduğunuz zaman belirmek için. Siz görebildiğinizde ve alabildiğinizde. Doğru zamanda ve doğru şekilde. Evet, ilahi zamanlama son derece doğru, gerçek. Bunu bilin, içinizi rahat tutun.
Sizi sevgi ve ışıkla kucaklıyoruz sevgili arkadaşlarım.
Başmelek Şamuel.
Zamanın ve Yeni Çocukların Başmeleği
Başmelek Metatron
Zamanı yöneten bir başmelek yanınızda olsun istemez misiniz? Hani bir yere yetişeceğinizde, ya da bir iş toplantısı uzayıp da ikinciyi ne yapsam dediğinizde… Başmelek Metatron’u yanınıza çağırın ve ondan sizi zamanında yetiştirmesini, işlerin bir şekilde yolunda gitmesini ve ikinci toplantı ile ilgili durumun hallolmasını isteyin ondan. Olacak. Nasılını ona bırakın ve devamlı saate bakmayı kesin. Böylece Metatron’un işine engel olmazsınız.
Başmelek Metatron, dünyaya kutsal geometriyi de getiren başmelek.
Çakraları açmayı, saksafon aletinin borusunu temizlemek gibi düşünün, kanallar açık olunca ses daha net geliyor.
Başmelek Metatron ve Yeni çocuklar
Sevgili Metatron, gençlerin ve İndigo Çocuklar, Kristal Çocuklar ve Gökkuşağı Çocukları diye bilinen psişik güçleri son derece güçlü çocukların da başmeleği.
İndigo çocuklar, aslında “yeni” sayılmazlar, 1970’lerden beri bizimle olmaya başladılar. Bunlar, içgüdüleri oldukça güçlü, son derece zeki, içlerinde neredeyse bir yalan makinesi varmışçasına yalanı hemen sezen, buraya çok özel görevlerle gelmiş çocuklar. Sistemi, artık işlemeyen ya da değişmesi gereken yapıları yıkmaya geldiler buraya. Aktifler, çünkü sistemdeki işlevsizliği seziyorlar ve bir şeyleri değiştirmeleri gerektiğini, bir şeyler yapmaları gerektiğini biliyorlar. Yerlerinde duramıyorlar, çünkü biliyorlar, sağlıklı işleyen bir yer olmalı bir yerlerde ama nerede? Bunu arayışındalar.
Kristal çocuklar da İndigo’lar gibi psişik güçleri çok güçlü çocuklardır ama onlar saf sevgi doludurlar. Kristallerin görevi, o koşulsuz, sonsuz sevgileri, sıcacık yaklaşımlarıyla kalplerimizi açmak. Telepati, telekinezi (objeleri uzaktan hareket ettirme), duru görü yetenekleri çok güçlüdür kristal çocukların. Birçok kristal çocuk annesiyle daha doğmadan irtibata geçiyor. Hayvanları çok seviyor Kristaller, hayvanlar da onları. Bazen geç konuşuyorlar, telepati çok daha hızlı bir komünikasyon yolu onlar için çünkü. Kristaller’e bu dünyada konuşarak ilerlemeleri gerektiğini aşılayın. Onları doğaya götürün, bir ağaç altı da olsa bu. Doğayla, çiçeklerle bağlantıda olmak onlar için bir ihtiyaç, hava ya da su gibi bir ihtiyaç.
Kominikasyonun ve Çocukların Başmeleği Cebrail (Gabriel)
Cebrail; yazarların, konuşmacıların, gazetecilerin, komünikasyonla ilgilenenlerin ve çocukların başmeleğidir. İncil’de Meryem’e hamile olduğu haberini veren melek olduğu düşünülür, bu yüzden de “haberci” başmelek Cebrail. Adı, “Allah benim gücümdür” anlamına gelir. Başmelek Cebrail’den bir şeyler yazarken, çocuklarla ilgili konularda (okullar, arkadaşlar, hatta hamilelik) ve konuşma yaparken yardım isteyebilirsiniz.
Doğanın, Bereketin, Cesaretin Başmeleği Ariel
Sevgili Ariel, “Allah’ın dişi aslanı” olarak da bilinir.
Cesaret… Yüreğinizin sesini dinleyerek atmanız gereken adımı atın. Cesaret, mucizevidir. Dönüştürür. Evreni harekete geçirir. Siz o ilk adımı attığınızda, kendinizde o cesareti bulup kararlılıkla yürüdüğünüzde, tüm evren hizmetinize girer. Tüm kapılar açılır. Açılmak zorunda. O cesaret, o istek ve o kararlılığın ardında hiçbir güç duramaz. Yeter ki siz, kendinizi ve şansınızı, zaten sizin olan bereketi, kısmeti ertelemeyin. “Olacak” deyin. Ve olsun.
Bizler işte o zaman uçar gibi sizin yanınızda, sevinç ve gururla izleyeceğiz olanı biteni. İstediğinizde yardım da edeceğiz ama ihtiyacınız bile kalmayacak bize. O sınırsız gücünüzün tüm kapıları açık olacak çünkü.
Yürüyün sevgili arkadaşlarım, cesaretle, güvenle, sevgiyle yürüyün. Göreceksiniz, dünya ayaklarınızın altına serilecek. Siz ise sanki uçarak yol alacaksınız bundan sonra. Her şey sanki mucizevi bir elle yönetilecek ve önünüzde kapılar belirecek. Adım adım ama kesin bir iyilik, güzellik, ışık ve bereketle. Bu sizin gücünüz sevgili dostlarım. Onu elinize alın.
Cesaret, en büyük yardımcınız, her kapıyı açan anahtarınız olsun.
Başmelek Ariel
Ariel, doğanın da başmeleğidir.
Merhaba sevgili arkadaşlarım,
Bu mesaj hem senin bu ayki mesajın hem de kitabın için bir mesaj. Ben Başmelek Ariel’im. Doğanın ve doğaya adım attığınızda gördüğünüz her şeyin başmeleği Ariel’im. Bitkilerin (ağaçların, çimen tanelerinin, sarmaşıkların…), sabahleyin dipdiri, ayaklarınızın altında çıtırdayan orman patikasında yürüdüğünüzde, ayaklarınızı ıslatan çiğ damlalarının, suların ve doğadaki o güzel hayvanların başmeleğiyim. Uğur böceklerinin, sincapların… Ama aynı zamanda da o gördüğünüz güzelliğin bir parçası olan daha az “şirin” yaratıkların da başmeleğiyim: solucanların, salyangozların…
Onlar olmadan doğa bir bütün olmazdı sevgili arkadaşlarım, bir şeyler eksik kalırdı ve tüm yelpaze var olmadan siz de doğada rahat edemezdiniz. Sizi rahatsız eden yaratıklar da o güzelliğin bir parçası.
Güzelliğin Başmeleği Başmelek Cofiel (Jophiel)
Cofiel, sevginin ve güzelliğin başmeleği… Güzellik, sevgi ile aynı eksendedir demişti. James Redfield, Dokuz Kehanet adlı kitabında. Cofiel’in adı “Allah’ın güzelliği” anlamına gelir. Hayatınızın her alanına güzellik katmak için Cofiel’den yardım isteyin. Evinize, işinize, gününüze, hatta düşüncelerinize.
Bilin ki sevgili arkadaşlarım, tüm dualarınıza cevap verilir. Hem de hemen. Bilin ki dualar he zaman duyulur, nasıl sorarsanız sorun, istedikleriniz size verilir. Dileklerinizin ne zaman ve nasıl gerçekleşeceği, çoğu zaman Yaradan’a, Evren’e kalmıştır, çünkü o bunları size verecek en doğru yolu ve en doğru zamanı bilir.
Sevgili arkadaşlar, düşüncelerinizi ve sözlerinizi temiz, net tutmanız çok önemli, çünkü sizler düşündükçe, konuştukça yaratıyorsunuz. Ağzınızdan çıkan HER söz bir dua gibi. O güzel yaratımınızı bozmayın sevgili arkadaşlarım. Bunun yerine çiçeklerinizi sulayın, bırakın onlar tomurcuk versinler ve yüreğinizin içindeki dileklerin güzel meyvelerine dönüşsünler.
Bilin ki sevgili arkadaşlar, tüm evren size dualarınızda destek oluyor çünkü biz size yardım etmeyi çok seviyoruz.
Sevgili arkadaşım, ben güzelliğin başmeleğiyim. Senin de dediğin gibi, güzellik sevginin bir parçası, tüm iyi şeylerin sevginin bir parçası olduğu gibi. Tıpkı size iyi gelen her şeyin de sevginin bir parçası olduğu gibi.
Sevgili arkadaşlarım, güzelliği hayatınıza davet edin, ona yer açın.
Yaşadığınız evlerde, çalıştığınız ofislerde, kullandığınız arabada yapın bunu… Çünkü hayatınıza kattığınız güzellik sayesinde iyi şeyler hayatınıza akar. Fazlalıklardan, dağınıklıktan kurtulmak size yardım eder, çünkü bu zihninizi temizler. Fazlalıklar, dağınıklık, sizin ortamınızdan uzaklaştıkça, hayatınızdan da uzaklaşır.
O anda aklıma Feng Shui geldi, Başmelek Cofiel’e Feng Shui Başmeleği de derler.
Bana bu yüzden Feng Shui Başmeleği demeleri de hoşuma gidiyor… Çünkü arınmak, güzelliğin gelebilmesi için yer açar. Evinize ve hayatınıza gelebilmesi için yer açar. Her şey birbiri ile bağlantılıdır.
Sizin düşüncelerinizi güzelleştirmeyi çok seviyorum, lütfen beni sık sık bunun için çağırın ki güzel, sevgi dolu şeyler yaratın, sevgi dolu işler yapın. Sözlerimi hatırlayın.
Siz, nefes alırken yaratıyorsunuz ama çoğu zaman bunu farkında olmadan yaratıyorsunuz. Bilerek yaratan olun sevgili arkadaşlarım. Gülümseyerek yaratın, sevinçle, tutkuyla yaratın. Yarattıklarınıza hayranlıkla bakacaksınız. Siz sevinirken biz sizi alkışlayacak ve sevinç duyacağız. Sizi çok seviyoruz sevgili arkadaşlarım.
Işıkla kalın,
Başmelek Cofiel
Büyücülerin ünlü sözü ve çok eski bir dil olan Aramaic dili geliyor aklıma. Abra kadabra: konuşurken yaratırım.
Son Söz – Başmelek Mikail’den
Şimdi, nasıl bir hayat yaratmak istiyorsunuz? Bir dakikanızı da bu konuya ayırın. Evet şimdi. Bu konuyu yeteri kadar ertelediniz. “İstediğim hayatı yaşıyorum” diyen sizler neyi atladınız? Öncelikleriniz doğru mu? Zamanınızı doğru yerde mi kullanıyorsunuz? Bir dakika. Şimdi!
Bu hayatınızın bir amacı var. Hepinizin hayatının bir amacı var. Ve en mutlu olduğunuz, en çok coşku ile dolduğunuz, en çok yaşadığınızı hissettiğiniz anlar; amacınızla ilgili ipuçları barındıran değerli armağanlar size.
Bunu yabana atmayın. Yaşamınızın sonunda geriye baktığınızda çok geç olacak yoksa. Zaman en değerli hazineniz.
Zamanı satın alamazsınız. Vaktiniz dolduğunda bir dakika bile alamayacaksınız, milyonları akıtsanız da…
Zamanınız bilinçli, her anın değerinin farkında olarak geçirin. Sevdiklerinizle bir aradayken sevginin, o anın mutluluğunu yaşayın. Hayatınızı otomatiğe bağlamayın.


Arka Kapak:
Kalbinizi meleklerin mucizelerine açın!
Meleklerinizi duymak…
Meleklerinizden yardım istemek…
Meleklerinizin irili ufaklı mucizelerini hayatınıza çekmek…
İşte bu kitap size bunların anahtarını sunuyor!

Beki İkala Erikli
Küçük yaşta psişik yeteneklerini keşfeden ve uzun yıllar çevresinin de etkisiyle bu yönünü bir kenara atan Beki Erikli, İngiltere’de Sir John Whitmore’dan Executive Coaching ve Collin Reeve’den NLP Practitioner / Business NLP (Neurolingual Programming) eğitimi aldı.
Heidelberg’de Coaches Training Institute’un beş aylık yaşam koçluğu eğitim programını tamamladı. Hawaii’li şaman Dr.Ihaleakala Hew Len’den aldığı Ho’oponopono eğitimi sayesinde öğrenciliği ve kariyeri boyunca bir kenara attığı içsel rehberliğine yeniden kavuştu.
İçsel rehberliği, onu Münih’te Charles Virtue’dan Medyumluk Sertifikasyonu ve Hawaii’de Dr. Doreen Virtue’dan Melekler Çalışma (ATP) ve Meleklerle Medyumluk (ATM) Eğitimi almaya yöneltti. Erikli, Executive Coaching/Yaşam Koçluğu’nun yanı sıra, gruplarla ve bireylerle yaşam ötesiyle iletişim, geçmiş yaşam şifası ve “meleklerinizle iletişim kurma” çalışmaları yapmaktadır.


İnceleme Notu:
Başmelek Mikail: Adı ‘Allah gibi olan’ anlamında. Mikail’in görevi egoyu ve korkuyu uzaklaştırmak. Her türlü tehlikeye karşı kusursuz kalkanıyla sizi korur. Hangi melekten yardım isteyeceğini bilmiyorsanız ona başvurun.
Başmelek Azrail: Adının anlamı ‘Allah’ın yardım eden eli’. Azrail, canımızı almaz, ölüm anında bize yardım eder, ışığa doğru yumuşak geçiş yapmayı sağlar. Kaybetme acısını hafifletir. Bir ölüm durumunda onu, kendiniz ve sevdikleriniz için yardıma çağırabilirsiniz.
Başmelek Cebrail: Yazar, konuşmacı, gazeteci, iletişimci ve çocukların başmeleği. İncil’de Meryem’e hamile olduğunu bildiren melek olduğu düşünülür. Bu yüzden habercidir. Adının anlamı ‘Allah benim gücümdür’.
Başmelek İsrafil: İyileşme için ‘Allah’ın şifacısı’ anlamına gelen İsrafil’i çağırmak gerekir. Her türlü ağrı, fiziksel, duygusal, ruhsal yardımı ondan isteyin. Şifa için yol göstermesini isterseniz, İsrafil, aurasının rengi olan yeşil ışıkla sizi sarar. Yeşil şifanın rengidir ve özel kişiler İsrafil çevredeyken yeşil kıvılcımlar görür.
Başmelek Uriel: Bize ve hayatımıza ışık tutmak için var. Adı ‘Allah’ın ışık veren eli’ anlamında. Her ortama, konuya, çözemediğiniz her türlü probleme ışık tutarak çözmenizi sağlar. Unuttuğunuz konuyu da hatırlatır.
Başmelek Sandalfon: Müziğin ve yerine gelen duaların başmeleği. Moraliniz bozuksa, kendinizi yalnız hissediyorsanız onu çağırın. Bilin ki her dua duyulur, her istediğiniz olur. Unutmayın sınır da sizsiniz, engel de...
Başmelek Raziel: Ezoterik (içe ait) sırların başmeleğidir. Allah’ın tahtına en yakın oturan olduğu ve onun tüm sırlarına vakıf olduğu söylenir. Adı ‘Allah’ın sırları’ anlamını taşır. Simyanın, yaratmanın, dönüşümün başmeleğidir.
Başmelek Raguel: ‘Allah’ın arkadaşı’ anlamına geliyor. İlişkileri şifalandırır, ortama huzur getirir. İyi gitmesini istediğiniz ilişkilerde, bir tartışma ortamında ya da bir iş toplantısında Raguel’i çağırın. Konunun yumuşak şekilde halledilmesine yardım eder. O anda verdiği tavsiyelere uyun. Susmanız gerekiyorsa, zor da olsa susun.
Başmelek Ceremayel: Affetmenin de başmeleğidir. Affetmeme duygusu vücut için bir zehirdir. Duygusal detoks için Ceremayel’den yardım isteyin.
Başmelek Samuel: Adının anlamı ‘her şeyi gören’. Hayatınızın kaybolan parçalarını bulmanıza yardım eder. Hayatınızın işini, eşini, evini bulmak gibi... Evde bir şey kaybettiğinizde en önemli eşya bulucunuz olabilir.
Başmelek Ariel: ‘Allah’ın dişi aslanı’ olarak bilinir. Cesarete ihtiyacınız olduğunda Başmelek Ariel’i çağırın. Kalbinizin istediği yolda ilerlemeniz için ihtiyacınız olan cesareti verecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder