Malzemeler
1
kg fasulye
1
kg rendelenmiş domates
2
baş iri soğan
5
yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz,
kesme şeker
Tarif
Fasulyeleri
kılçıklarından arındırın. 1 kg. fasulye için 2 baş iri soğanı yemeklik
doğrayın. Tencerenizin dibine önce 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağını koyun.
Sonra doğranmış soğanları, en üste fasulyeyi yayın, iki tatlı kaşığı tuz ve 2
adet kesme şeker koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte
15-20 dakika, ara sıra karıştırarak pişirin. Ardandan rendelediğiniz 1 kg.
domatesi koyun, harlı ateşte birkaç taşım kaynatın. Yarım bardak su koyup
kapağını kapatın, ateşi kısın ve 40 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder