17 Mart 2015 Salı

bazı akdeniz lezzetleri - zeytinyağlı taze fasulye



Malzemeler
1 kg fasulye
1 kg rendelenmiş domates
2 baş iri soğan
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, kesme şeker
Tarif
Fasulyeleri kılçıklarından arındırın. 1 kg. fasulye için 2 baş iri soğanı yemeklik doğrayın. Tencerenizin dibine önce 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağını koyun. Sonra doğranmış soğanları, en üste fasulyeyi yayın, iki tatlı kaşığı tuz ve 2 adet kesme şeker koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika, ara sıra karıştırarak pişirin. Ardandan rendelediğiniz 1 kg. domatesi koyun, harlı ateşte birkaç taşım kaynatın. Yarım bardak su koyup kapağını kapatın, ateşi kısın ve 40 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder