Malzemeler
6
adet dondurulmuş veya cam kavonazda muhafaza edilmiş enginar
2
adet havuç
1
ufak paket dondurulmuş bezelye
5
adet arpacık soğan veya yemeklik soğan
1
su bardağı zeytinyağı
Dereotu
2
limon
6
adet şeker
Tarif
Enginarlar
yıkanır, 1-2 dakika limonlu suda bırakılır. Diğer tarafta ayıklanıp yıkanmış
havuç 1-2 dakika haşlandıktan sonra küp küp doğranır. Bezelye ile karıştırılır.
Arpacık soğanlar doğranır ve limonlu sudan çıkarılan enginarları altı düz bir
tencereye konur. İçlerine birer arpacık soğan, havuç bezelyeli karışım, birer
adet kesmeşeker ve biraz tuz eklenir. Zeytinyağı ve 1 adet limonun suyu
çırpılır ve enginarların üzerine gezdirilerek tamamı tencereye dökülür. 1
bardak su ilave edilip kapağı hiç açılmadan 20 dakika orta hararetli ateşte
pişirilir. Enginarlar soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve dereotu ile
süslenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder