15 Mart 2015 Pazar

bazı akdeniz lezzetleri - çipura ızgara



Malzemeler
1 kg çipura
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
2 diş rendelenmiş sarımsak
3-4 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Tarif
Çipuraların içini iyice temizleyin. Soğuk suyla iyice yıkayıp kanını alıp pulları temizleyin. İki tarafına da bıçakla hafif bir çizik atın. Marine sosu için, bir kâsede zeytinyağı, karabiber, tuz, rendelenmiş sarımsakları karıştırın, maydanozları yıkayıp ince kıyın ve ilave edin. Geniş bir kaba sosu koyarak üzerine çipuraları yan yana koyun. Marine malzemesini balığın iç kısmı dâhil her yerine güzelce sürerek üzerini streç ile kapatın ve balıkları 2 saat buzdolabında dinlendirin. Elektrikli ızgarada veya mangalda her iki tarafını da 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder