10
Kişilik
Malzemeler
2
çorba kaşığı sıvıyağ
1/3
kup mısır
1
su bardağı kabukları ayıklanmış, kavrulmuş yerfıstığı
1,5
su bardağı şeker
½
su bardağı akağaç şurubu
100
gr. Tereyağı
½
tatlı kaşığı karbonat
1
tutam tuz
Hazırlanışı
Derin
bir tencerede sıvıyağ ile mısırı patlatın.
Bir
fırın tepsisini yağlı kâğıt ile kaplayın.
Şeker
ve 1 çorba kaşığı suyu bir tavaya koyun. Orta ateşte şekeri karamelize edin.
Şeker altın sarası renk alıp tamamen eriyince akağaç şurubu ve tereyağını ilave
edin. Karışımı kısık ateşte 150 C’ye ulaşana kadar 10-12 dakika ısıtın. Bu
noktada tuz ve karbonatı ilave edin. Hızlı bir şekilde elde ettiğiniz karameli
patlamış mısır ve kavrulmuş yerfıstığı ile harmanlayın. Hazırlamış olduğunuz
tepsiye mümkün olduğunca ince bir tabaka şeklinde yayın. 10 dakika kadar
soğumaya bırakın. Gelişigüzel parçalar şeklinde kırarak servis tabağına alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder