26 Ocak 2015 Pazartesi

karamel mısır



10 Kişilik

Malzemeler
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1/3 kup mısır
1 su bardağı kabukları ayıklanmış, kavrulmuş yerfıstığı
1,5 su bardağı şeker
½ su bardağı akağaç şurubu
100 gr. Tereyağı
½ tatlı kaşığı karbonat
1 tutam tuz

Hazırlanışı
Derin bir tencerede sıvıyağ ile mısırı patlatın.
Bir fırın tepsisini yağlı kâğıt ile kaplayın.
Şeker ve 1 çorba kaşığı suyu bir tavaya koyun. Orta ateşte şekeri karamelize edin. Şeker altın sarası renk alıp tamamen eriyince akağaç şurubu ve tereyağını ilave edin. Karışımı kısık ateşte 150 C’ye ulaşana kadar 10-12 dakika ısıtın. Bu noktada tuz ve karbonatı ilave edin. Hızlı bir şekilde elde ettiğiniz karameli patlamış mısır ve kavrulmuş yerfıstığı ile harmanlayın. Hazırlamış olduğunuz tepsiye mümkün olduğunca ince bir tabaka şeklinde yayın. 10 dakika kadar soğumaya bırakın. Gelişigüzel parçalar şeklinde kırarak servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder