Karambola
meyvesi yumurtadan elipsoit şeklindedir 6-13 cm uzunluğunda, 5 tane yaprak
damarı vardır. Enlemesine kestiğimizde yıldız şekli çıkar. Derisi incedir,
açıktan koyuya sarı ve yumuşak üst derisi mum gibidir. Çekirdekleri meyveden
çıktıktan birkaç gün sonra yaşanabilirliğini kaybeder. Küçük ağaçlar iyi
kalitede Karambolalar üretirler. Karambola; Asya’nın güneyi ve Malezya’da
yüzyıllarca yetiştirilmiştir. Günümüzde ise Malezya, Tayland, Endonezya gibi
Uzakdoğu ülkelerinin yanı sıra İsrail ve Brezilya’da üretilmektedir.
Stari’nin
faydaları
C
vitamini açısından zengin olan Karambola daha çok C vitamini eksikliği
bulunanlarla soğuk algınlığı ve grip gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği
bilinmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder