22 Temmuz 2013 Pazartesi

ev partileri...



Başlangıç: Mini Çin böreği, curry soslu miditey köfte, piliç yakitöri ve güveç ekmeğinde soslu sosis iştahınızı oldukça açacak. Sofraya oturduktan sonra Meksika krepi veya Akdenizliliğimizin bir göstergesi olan zeytinyağlı ve karidesli enginarı, misafirlerinize ön yemek olarak sunabilirsiniz.
Salata Çeşitleri: Bol mayonezli ve fettucini makarnalı fettucini salatası, sağlıklı beslenmek için rokfor soslu karnabahar, mısırlı mantar salatası, tavuklu, patatesli ve cuisine soslu cuisine salatası, pembe sultan sofralarınızı ve midelerinizi süsleyecek.
Ana Yemekler: Acılı, şarap soslu, safranlı pilav garnili, kuzu etinden yapılan Venezüella yahnisi ve az kızarmış bonfile üzerine kremalı şarap sosu dökülerek servise sunulan cuisine soslu bonfile misafirleriniz çok etkileyecek.
Tatlılar: İçinde mevsim meyvelerinin bulunduğu, irmikli İspanyol tatlısı olan semola çok lezzetli ve az kalorili.
Şaraplar: Kavaklıdere, Kalecik Karası, Kavaklıdere Özel Kavdan, Antik, Çankaya, Yakut ve Nevşah en çok içilen şaraplar.
Peynir Çeşitleri: Rokfor, füme, çerkez, kimyonlu, hellim, gouda ve emmantale peynirleri.
Kokteyller ve İçkiler: New Castle, Mc Ewans gibi kahverengi biralar, Göllespies gibi siyah bira ve de John Smith gibi acı biralar içki trendinin öncülüğünü yapıyor
Et Yemekleri: En rağbet gören et yemeği Meksika usulü fajitas. Bu yemek kırmızı et, tavuk ve deniz mahsulleri olmak üzere üç çeşitten yapılıyor. Fajitasın soğan, yeşil biber, kırmızı dolmalık biber ve acı biberden oluşan çok güzel bir sosu var ve yeni yemek  trendleri usulüne göre patates değil, avokado püresi ile servis  ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder