14 Temmuz 2013 Pazar

pizza margherita



Büyük bir fırın tepsisi ya da 25 cm çapında 4 yuvarlak pizza tepsisi için malzeme:

Hamuru İçin: 1\4 lt. ılık su; 20 gram (1\2 küp) yaş maya; 400 gram un; tuz; 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı; tepsiyi yağlamak için zeytinyağı.

Üstü İçin: 1 kilo olgun domates; 250 gram mozarella ya da dil peyniri; tuz, karabiber;  6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı; 1 demet fesleğen.

Hamurun Hazırlanış: Ilık suyu bir kâseye doldurun. İçinde mayayı karıştırarak iyice eritin. Unu eleyerek ikinci bir kâseye koyun. Mayalı suyun hepsini birden üzerine döküp, tuz ve zeytinyağı ilave ettikten sonra, malzemeyi çabucak karıştırıp yoğurun ve hamur haline getirin. Ellerinizi unlayarak yumuşak hamur haline getirin. Üzerine biraz un serpip, 20 dakika kadar bir kâse içinde kabarmaya bırakın. Hamur, üçte iki oranında kabardıktan sonra, fırını 270 dereceye yükseltin. Tepsiyi ince bir tabaka halinde yağlayın.

Üstünün Hazırlanışı: Domatesleri soyup dilimleyin. Suyunu ve sap yuvasını ayırın. Peyniri küçük küpler halinde doğrayın. Hamuru yoğurup, tepsi ya da tepsilere göre ince açın ve içlerine yayın. Domatesleri hamurun üzerine dağıtın. Üstüne eşit olarak peynirleri yerleştirin. Tuz ve karabiber serpip zeytinyağı gezdirin. Fesleğen yapraklarını koparıp, pizzanın üzerine serpin. Tepsiyi orta sürgüde 12 ile 15 dakika pişirip, hemen servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder