Büyük bir
fırın tepsisi ya da 25 cm çapında 4 yuvarlak pizza tepsisi için malzeme:
Hamuru
İçin: 1\4 lt. ılık su; 20 gram (1\2 küp) yaş maya; 400 gram un; tuz; 4 yemek
kaşığı sızma zeytinyağı; tepsiyi yağlamak için zeytinyağı.
Üstü
İçin: 1 kilo olgun domates; 250 gram mozarella ya da dil peyniri; tuz,
karabiber; 6 yemek kaşığı sızma
zeytinyağı; 1 demet fesleğen.
Hamurun
Hazırlanış: Ilık suyu bir kâseye doldurun. İçinde
mayayı karıştırarak iyice eritin. Unu eleyerek ikinci bir kâseye koyun. Mayalı
suyun hepsini birden üzerine döküp, tuz ve zeytinyağı ilave ettikten sonra,
malzemeyi çabucak karıştırıp yoğurun ve hamur haline getirin. Ellerinizi
unlayarak yumuşak hamur haline getirin. Üzerine biraz un serpip, 20 dakika
kadar bir kâse içinde kabarmaya bırakın. Hamur, üçte iki oranında kabardıktan
sonra, fırını 270 dereceye yükseltin. Tepsiyi ince bir tabaka halinde yağlayın.
Üstünün
Hazırlanışı: Domatesleri soyup dilimleyin. Suyunu ve sap yuvasını
ayırın. Peyniri küçük küpler halinde doğrayın. Hamuru yoğurup, tepsi ya da
tepsilere göre ince açın ve içlerine yayın. Domatesleri hamurun üzerine
dağıtın. Üstüne eşit olarak peynirleri yerleştirin. Tuz ve karabiber serpip
zeytinyağı gezdirin. Fesleğen yapraklarını koparıp, pizzanın üzerine serpin. Tepsiyi
orta sürgüde 12 ile 15 dakika pişirip, hemen servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder